Button: Esélyünk sem volt Vettelék ellen - F1VILÁG.HU

Button: Esélyünk sem volt Vettelék ellen

HIRDETÉS

A McLaren-Mercedes brit versenyzője, Jenson Button a Kínai Nagydíj szombati időmérő edzését követően elismerte, habár sokáig hittek benne, esélyük sem volt arra, hogy harcba szálljanak az első rajtkockáért a kvalifikáció utolsó szakaszában.


A McLaren-Mercedes brit versenyzője, Jenson Button a Kínai Nagydíj szombati időmérő edzését követően elismerte, habár sokáig hittek benne, esélyük sem volt arra, hogy harcba szálljanak az első rajtkockáért a kvalifikáció utolsó szakaszában.

Button az első sorból, azonban a második helyről várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi futamon, miután a McLaren-Mercedes csapata ezúttal sem tudta felvenni a versenyt a red bullos Sebastian Vettellel.

A 2009-es év legjobbja elismerte, sokáig hittek abban, hogy harcban lehetnek a pole pozícióért, a Q3-ban azonban kiderült, esélyük sincs arra, hogy megverjék a címvédőt.

„A pillanat hevében az ember mindig reméli, hogy elérhető a kitűzött cél. Sebastian és a Red Bull tempója azonban fenomenális volt a Q3-ban” – mondta Button.

„A Q2-ben úgy tűnt, talán van esélyünk, éppen ezért próbáltam ki két garnitúra lágy gumit a Q3-ban, aztán láttam Seb idejét és megállapítottuk, hogy a második hely az, amiért harcolunk.”

A brit versenyző hozzátette, tegnap nem volt teljes mértékben elégedett az MP4-26-os versenygéppel, az azóta elvégzett változtatásoknak köszönhetően azonban az sokkal kiegyensúlyozottabb lett az időmérőre, így képesek voltak kihozni belőle mindent.

„Viszonylag jó napot zártunk, tegnap még nem gondoltam úgy, hogy megtaláltuk a tökéletes egyensúlyt, nem hoztuk ki a legjobbat az autóból. Mára azonban végrehajtottunk néhány jó módosítást, különösen éjszaka, és az autó sokkal következetesebb lett, és úgy gondolom, amit lehetett, azt kihoztuk belőle a mai napon.”

„Fogalmunk sincs, milyen lesz Vettel tempója a versenyen, de ha 1 másodperccel gyorsabb lesz nálunk, akkor nem lesz esélyünk harcba szállni ellene. Ha viszont 4 tized lesz az előnye, nekünk pedig lesz KERS-ünk, akkor van esélyünk, de majd meglátjuk, hogy állunk holnap.”

„És ha már szóba került a rajt: elég rövid szakasz áll rendelkezésünkre az első kanyar előtt, és még ha nem is lesz hibrid rendszerük az autóban – noha biztos vagyok abban, hogy lesz –, a versenyen nagyon gyorsak lesznek. Elég csak megnézni Malajziát: a verseny nagy részében nem használták, mégis jó tempót tudtak diktálni.”

Hirdetés

Button továbbá elmondta, habár a mai időmérő alapján úgy tűnik, óriási a különbség a Red Bull és a McLaren között, bizakodó azt illetően, hogy képesek lesznek harcolni a bajnoki trófeáért 2011-ben.

„Jobb pozícióban vagyunk ahhoz, hogy kihívjuk a Red Bullokat. Ez egy olyan csapat, mely soha nem adja fel, és mely rengeteg bajnoki címért megküzdött már, megvannak a forrásaink és szakembereink ahhoz, hogy ismét megtegyük. Meg fogunk tenni mindent, amit csak tudunk, hogy befogjuk a Red Bull Racinget előbb-utóbb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!