Button: Ha nem leszek elég jó idén, abbahagyom - F1VILÁG.HU

Button: Ha nem leszek elég jó idén, abbahagyom

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button a minap egy interjúban elhintette, ha úgy érzi, nem végez elég jó munkát 2014-ben, jövőre nem áll rajthoz a Forma-1-ben.


A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button a minap egy interjúban elhintette, ha úgy érzi, nem végez elég jó munkát 2014-ben, jövőre nem áll rajthoz a Forma-1-ben.

A 2009-es év legjobbja rendkívül nehéz időszakon van túl, nemrégiben ugyanis elveszítette édesapját.

Button a The Telegraph című angol lapnak nyilatkozva a minap elárulta, motiváltan várja az előttünk álló bajnoki évadot, ugyanakkor úgy érzi, nincs semmi, amitől félnie kellene a Forma-1-ben.

„Nincs semmi a Forma-1-ben, amitől tartok. Az elmúlt hónapok mindent más megvilágításba helyeztek” – mondta az idén tizenötödik F1-es szezonjára készülő Button.

„Versenyezni fogok, mert imádom, ha pedig elég jó leszek idén, jövőre is a Forma-1-ben maradok. Ha viszont nem végzek elég jó munkát, nem folytatom a versenyzést. Bárhogy is alakul, nem ijeszt meg – márpedig ez egy jó helyzet, mert izgatottan várom már, hogy elkezdődjön a szezon.”

Miután Sergio Pérez az elmúlt szezon végén távozott a McLarentől, Button új csapattársat kap az idei esztendőre az ifjú Kevin Magnussen személyében.

„Kevin nagyon gyors, ezt láthattuk a teszteken, illetve eddigi pályafutása során is” – mondta elismerően a brit pilóta.

„Azt hiszem, mostanra felismerte, hogy jóval több van a Forma-1-ben technológiailag, illetve az új szabályok miatt, mint arra számított, de nagyon jól megbirkózik vele.”

„Sokat beszélünk, a beállításokról talán többet, mint bármely korábbi csapattársammal eddig. Kiváló visszajelzéseket ad. Gyors lesz idén, de erre számítani lehetett. Elvégre a McLarennél versenyez. Gyorsnak kell lennie.”

Hirdetés

Az elmúlt évben a McLaren története egyik legrosszabb idényét teljesítette a Forma-1-ben: 1980 után először fordult elő, hogy az istálló versenyzői nem tudtak dobogóra állni.

Az előszezoni teszteken látottak alapján idén javíthat a McLaren, az pedig Button szerint mindenképp jót tesz a sportnak, hogy a Red Bull várhatóan nem fog dominálni.

„Izgatottan várom az új szezont. Versenyzői szemmel az F1-es autókat vezetni nem olyan élvezetes, mint mondjuk hat éve, de az ember megtanul alkalmazkodni, és még mindig a világ legjobbjai ellen száll harcba.”

„Kétlem, hogy a Red Bull az első sorban lesz [Melbourne-ben], ami pozitívum a sport szempontjából. Szomorú, hogy így gondolkodunk, de ez a helyzet. Túlságosan is domináltak. Izgalmas lesz látni, ahogy mondjuk egy Williams az élmezőnyben harcol. És látni fogjuk, hogy más csapatok is az élre kerülnek majd a különböző versenyeken.”

„Nem hiszem, hogy rossz év lesz az idei. Izgalmas lesz a rajongók számára, márpedig nélkülük nem mennénk el versenyezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!