Button ígéri, hogy rákapcsol a hajrában - F1VILÁG.HU

Button ígéri, hogy rákapcsol a hajrában

HIRDETÉS

Jenson Button bevallotta, hogy mielőbb vissza kell térnie nyerő formájához, ha nem akarja elbukni az idei bajnokságot. A Brawn brit pilótája fogadkozik, hogy minden tekintetben agresszívebb lesz a hétvégi Belga Nagydíjon.

Jenson Button bevallotta, hogy mielőbb vissza kell térnie nyerő formájához, ha nem akarja elbukni az idei bajnokságot. A Brawn brit pilótája fogadkozik, hogy minden tekintetben agresszívebb lesz a hétvégi Belga Nagydíjon.

“Még mindig elég nagy az előnyöm, de úgy tűnik, a mögöttem állók nem adták fel, és előbb vagy utóbb behozzák lemaradásukat, hacsak nem teszek valamit ez ellen” – mondta Button a hétvégi futam után, ahol csak a hetedik helyen végzett.

Azt követően, hogy az első hét futamból hatot megnyert, a Brawn GP teljesítménye visszaesett, ám az utóbbi versenyen ismét magára talált, amit Rubens Barrichello győzelme is bizonyít, aki öt év után először ünnepelhetett újra a dobogó legmagasabb fokán.

Button tisztában van azzal, hogy változtatnia kell hozzáállásán, és már nem elég csak a biztos pontszerzésre hajtania, agresszívebben kell nekivágnia a következő versenyeknek, ha meg akarja tartani előnyét a bajnokságban.

“Jobb egyenletesen menni, és nem kockáztatni egy esetleges balesetet, ám ha egyenletesen teljesítve két pontokat szerzel, az nem elég” – mondta a listavezető. “Az eddiginél jóval agresszívebb leszek Spában. Nem csak a versenyzés terén, hanem a stratégia, és a gumihasználat terén is.”

“Nagyon nem egyszerű az idei év, mert volt néhány nagyon gyenge és néhány nagyon erős hétvégénk, viszont az elmúlt hétvégén fordult elő először, hogy egy versenyképes autót kaptam a csapattól, amiből sajnos nem tudtam kihozni a maximumot. Ezen pedig változtatnunk kell.”

Annak ellenére, hogy az elmúlt négy versenyen az ötödik helynél előrébb nem jutott, és csak minimálisan növelte pontjainak számát, Button alig veszített előnyéből az összetettben, amit a McLaren feltámadásának, és ellenfelei hullámzó teljesítményének tud be.

“Az utóbbi időben elég gyengén teljesítettem, így sokkal drasztikusabban is csökkenhetett volna az előnyöm, azonban ez nem így történt” – magyarázta. “Két pontot szereztem az elmúlt hétvégén, és most 18 ponttal vagyok Rubens előtt.”

“Ez még mindig egy jelentős különbség, de Rubens nagyon gyors jelen pillanatban, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy azonos technika van alattunk.”

Button úgy gondolja, hogy csapata megoldotta a gumimelegítési problémákat, és bár a hétvégi futamnak helyet adó Belga Nagydíjon minden bizonnyal hűvösebb lesz, mindenük megvan ahhoz, hogy eredményesen szerepeljenek.

Hirdetés

“Véleményem szerint bizonyos problémákat sikeresen megoldottunk, és lesz néhány új fejlesztésünk, így Rubens és én is nagyon gyorsak leszünk Spában” – magyarázta a brit versenyző, aki nem írja még le a Red Bull Racing esélyeit.

“Jó dolog, hogy a Red Bull még harcban van a bajnoki címért. Biztos vagyok abban, hogy a következő versenyeken nagyon jók lesznek, különösen a következőn Spában, ugyanakkor nem hiszem, hogy a McLaren olyan gyors lesz, mint az elmúlt versenyeken volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!