Button izgalommal várja a következő évet - F1VILÁG.HU

Button izgalommal várja a következő évet

HIRDETÉS

Jenson Button izgatottan várja a következő évet, mikor egyértelműen ő lesz a McLaren elsőszámú versenyzője, legalábbis tapasztalatát tekintve.


Jenson Button izgatottan várja a következő évet, mikor egyértelműen ő lesz a McLaren elsőszámú versenyzője, legalábbis tapasztalatát tekintve.

Az egykori világbajnok csapattársa a relatíve kevés tapasztalattal rendelkező Sergio Perez lesz 2013-ban, miután Lewis Hamilton úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg szerződését, és a pályafutását végleg befejező Michael Schumacher helyére igazol a Mercedeshez.

Mindez azt is jelenti, hogy a jövő évi versenygép inkább Button köré épül, hiszen ő már jó ideje kiveszi a részét annak fejlesztésében. A brit pilóta komoly várakozásokkal tekint 2013-ra, és véleménye szerint neki is jót fog tenni az új csapattárs.

„Mindig izgalmas új csapattársat kapni” – mondta Button Koreában. „Mindig tanulsz valamit a másiktól, még akkor is, ha kevésbé tapasztalt.”

„Mindig érdekes látni, hogy miként olvasnak a számokból, az adatokból, és milyen a versenyzői stílusuk. Perez nem olyan tapasztalt, mint Lewis, ráadásul Lewis már hosszabb ideje van a McLarennél, mint én.”

„Azonban nem aggódom amiatt, hogy kisebb lenne rajtam a nyomás. Szeretem a nyomást, ami még jobb teljesítményre ösztönöz minket. Hozzászoktam már ehhez korábbi csapataimnál is, és ez egy olyasvalami, amire vágyom, amit szeretek.”

Button azzal is tisztában van, hogy Hamilton távozásával minden feladat rá hárul a téli tesztidőszak alatt, és rajta múlik majd, hogy miként tudja jobbá tenni a jövő évi versenygépet, ami igazából magára szabhat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!