Button: Jövőre bajnokesélyesek leszünk - F1VILÁG.HU

Button: Jövőre bajnokesélyesek leszünk

HIRDETÉS

Izgatottan várja már a 2014-es esztendős kihívásait a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.


Izgatottan várja már a 2014-es esztendős kihívásait a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.

A wokingi gárda kiábrándító idényt teljesített 2013-ban, a 19 futam során versenyző egyszer sem tudtak felállni a dobogóra.

A McLaren célja természetesen az, hogy jövőre ismét visszatérjen a győztesek útjára, a nagy szabályváltozások miatt pedig erre hatványozottan nagy esélye lehet.

„Nagyon sokat tanultunk idén” – mondta Button a The Daily Telegraph című brit lapnak nyilatkozva.

„Többet is kísérleteztünk, mint általában. Ha az ember egy bajnokesélyes autóban ül, általában megijed attól, hogy eltávolodjon azoktól a beállításoktól, amiket ismer. Mi olyan helyeken voltunk, amiket korábban el sem tudtunk képzelni. Ez pedig sokat segített.”

„Mindenki izgatottan várja a jövő évet. A változások mindenkinek jól jönnek, kivéve a Red Bullt.”

Bár a McLaren idei legjobb formáját nyújtotta Brazíliában akkor, amikor Button a negyedik, Sergio Pérez pedig a hatodik helyen ért célba, a brit pilóta egyetértett Martin Whitmarsh csapatfőnökkel abban, hogy a wokingi gárda számára csak a győzelem elfogadható eredmény.

„Mosollyal az arcomon szeltem át a célvonalat Brazíliában” – ismerte el a 2009-es év legjobbja, ezt már a Daily Mirrornak nyilatkozva.

„Pozitív módon zártuk az idei évet, de a McLaren győzelemre született. Határozottan bajnokesélyesen leszünk jövőre. Akárcsak a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes. Ha visszaemlékszünk a 2010-es bajnokságra, láthatjuk, hogy én két futammal a vége előtt még esélyes voltam, Lewis [Hamilton] viszont végig harcban volt. 2011-ben egyvalaki győzött le minket egy Red Bull-lal, szóval közel voltunk a győzelemhez. Szóval nem lesz könnyű, de ott leszünk.”

Hirdetés

„A Red Bull-lal kell megküzdenünk, mely csapat lenyűgöző munkát végzett az elmúlt négy évben. De a légkör nagyszerű csapatunkon belül, és nincs senki, aki azt gondolná, hogy nem jöhet össze jövőre sem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!