Button: Kezd aggasztani a jelenlegi formánk - F1VILÁG.HU

Button: Kezd aggasztani a jelenlegi formánk

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button elismerte, kezd egyre aggasztóbbá válni csapata jelenlegi formája.


A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button elismerte, kezd egyre aggasztóbbá válni csapata jelenlegi formája.

A 2009-es év legjobbja nem tudott pontot szerezni a vasárnapi Kínai Nagydíjon, és bár csapata, a McLaren remek formában – kettős dobogóval – kezdte a szezon Melbourne-ben, mostanra nyilvánvaló, hogy képtelenek tartani az élmezőny tempóját.

Bahreinben egy kuplunghiba miatt mindkét McLaren kiesett, Sanghajban pedig egész egyszerűen sem Button, sem Kevin Magnussen tempója nem volt elég jó. Előbbi versenyző a tizenegyedik, utóbbi a tizenharmadik helyen zárt.

„Lesz néhány újításunk Barcelonában, de sokkal jobban le vagyunk maradva, mint a legutóbbi versenyen” – vallotta be Button.

„Nem hinném, hogy a csapatok olyan sok újítást hoztak volna ide, szóval tényleg nem tudom, mit művelünk. Kiábrándító ez az eredmény az egész csapat számára. Ha az ember ilyen keményen dolgozik, és ilyen rossz eredményeket ér el, az nagyon nehéz – főleg a gyárban dolgozók számára.”

„Szóval remélem, hogy pozitívak tudnak maradni, és javítanak az autón, mert jelen pillanatban az nem elég jó.”

Bár Buttonnak voltak elektronikai problémái a mai versenyen, a brit szerint az nem volt jelentős hatással az eredményre.

„Nem, egyszerűen csak nem vagyunk gyorsak. Volt néhány problémák, de kétlem, hogy ezek lelassítottak minket.”

A McLaren versenyzője elárulta, a Pirelli gumijaival sokat küszködtek.

Hirdetés

„Azt gondolom, egy kicsit olyan volt a helyzet, mint esőben – nem tudtuk működtetni a gumikat. Szemcsésedtek. Mindent maximalizáltunk az autón, az első szárny is teljesen meredek volt. Szóval furcsa az egész.”

„Remélem, a következő versenyre meg tudjuk ezt oldani. Úgy gondolom, az autó alapvetően rendben van, de nem tudjuk működtetni a gumikat, és manapság ez nagy baj a Forma-1-ben.”

Button csapattársa, Kevin Magnussen kifejtette, azért az autó leszorítóerejével is vannak problémák.

„Nincs meg a megfelelő tapadás. Az autó jónak tűnik, de sok leszorítóerő hiányzik még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!