Button: Kvyatnak nagy falat lehet a Forma-1 - F1VILÁG.HU

Button: Kvyatnak nagy falat lehet a Forma-1

HIRDETÉS

Daniil Kvyat talán jobban tette volna, ha nem ugrik bele azonnal a mélyvízbe, és inkább kivár néhány évet, amíg csatlakozik a Forma-1 mezőnyéhez – így nyilatkozott Indiában Jenson Button, a McLaren világbajnoka.


Daniil Kvyat talán jobban tette volna, ha nem ugrik bele azonnal a mélyvízbe, és inkább kivár néhány évet, amíg csatlakozik a Forma-1 mezőnyéhez – így nyilatkozott Indiában Jenson Button, a McLaren világbajnoka.

A mindössze 19 esztendős tehetség jövőre a Toro Rosso színeiben mutatkozik be a Forma-1-ben, ahol a Red Bullhoz távozó Daniel Ricciardót váltja majd.

Kvyat nem sok tapasztalattal rendelkezik, idén a GP3-ban és a Forma-3-as Európa-bajnokságon versenyzett, F1-es versenygépet pedig eddig mindössze fél napig vezethetett.

Button – aki 2000-ben szintén a Forma-3-ból érkezett meg a Forma-1-be – úgy véli, a kevés tesztlehetőség, valamint a jelentős szabályváltozások miatt nagyon nehéz dolga lesz majd az orosz versenyzőnek.

„Egyértelműen nehezebb a helyzet most” – mondta az angol az AUTOSPORT-nak.

„Sokkal kevesebb teszt van, mint korábban, tehát nehezebb a helyzet. Ő természetesen nagy áttörésként tekint erre a lehetőségre, a Forma-1-ben fog versenyezni, de ha az ember választhatna, hogy 19 évesen, egyévnyi F3 és GP3 után csatlakozik-e az F1-be, vagy inkább eltölt még pár évet egy más kategóriában, inkább utóbbit választaná.”

„Ebben az esetben ugyanis sokkal többet meg lehet tanulni a slick-gumikról, a szárnyakról, és meg lehet tanulni a pályákat is, illetve egy F1-es csapat munkamódszereit. A legtöbb juniorcsapatban 12 ember dolgozik melletted, a Forma-1-ben azonban 700-an dolgoznak azért, hogy eredményesen szerepelj. Teljesen más közeg.”

„Nagyon sok mindent kell megtanulni, melyekről fogalmam sem volt, amikor megérkeztem ide. Valósággal sokkolhat ez egy 19 éves fiatalt, akinek még azt is meg kell majd tanulnia, hogyan vezessen egy F1-es autót, ráadásul hozzá kell szoknia a KERS-rendszerhez is, ami teljesen új még számunkra is.”

„Túl könnyű azt mondani, hogy «szeretnék a Forma-1-be kerülni most». Az ember persze kihasználja a lehetőséget.”

Hirdetés

A Force India versenyzője, Paul di Resta bevallotta, ő is meglepődött a Toro Rosso döntésén.

„Azt hiszem, kicsit sokkolt a dolog, mint mindenki mást” – mondta a skót tehetség.

„Másra számítottam, de nagyon nehéz jósolgatni ebben a világban, nem igaz? Sajnos ilyen a középmezőny. Semminek sincs értelme!”

„Ez egy komoly év lesz, nagy falat egy 19 évesnek. De lehet, hogy sokkol majd mindannyiunkat. Nem becsülök alá senkit, de kétségkívül nagy ugrás a GP3-ból az F1-be kerülni, amikor ilyen sokat változnak a szabályok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!