Button: A legfontosabb, hogy Wehrlein jól van - F1VILÁG.HU

Button: A legfontosabb, hogy Wehrlein jól van

HIRDETÉS
009

Jenson Button számára nem úgy sikerült Fernando Alonso helyettesítése, mint azt várta volna, ugyanis balesettel és kieséssel zárta a Monacói Nagydíjat.

Button Wehrleint támadta a Monacói Nagydíj versenyén, amikor a két autó összeért, a német Sauberje felemelkedett, majd a gumifalnak dőlve, oldalán állt meg.

Az eset ijesztően nézett ki, Wehrlein percekig az autóban maradt, ám végül ki tudott szállni versenygépéből, és még különböző vizsgálatokon kell átesnie, hogy megbizonyosodjanak róla, nem történt komolyabb baja.

Button elmondta, későn döbbent rá, hogy a manővere nem lesz sikeres, ám akkor már nem volt ideje arra, hogy lefékezzen.

„Belülre mentem, azt gondoltam, lehetséges lesz a manőver, de észrevettem, hogy egyáltalán nem látott engem” – nyilatkozta a futamot követően. „Ezeket az autókat nehéz látni a tükörben, ezt mondtam a csapatnak és az FIA-nak is.”

„Túl késő volt, hogy meghátráljak. Sohasem láttam egy autót úgy, hogy az oldalán állt meg.”

A brit hozzátette, az ijedtségen túl szerencsére nem történt nagy baj, és úgy érzi, az autó is jó teljesítményt nyújtott a hétvége során.

„El fogom mondani Fernandónak, hogy határozottan előrelépés történt az autóval” – folytatta Button. „De a legfontosabb dolog a mai napon az, hogy Pascal jól van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!