Button létfontosságú a McLaren számára

Jenson Button megtartása életbevágó volt a McLaren számára, árulta el a csapat technikai igazgatójaként tevékenykedő Paddy Lowe.


Jenson Button megtartása életbevágó volt a McLaren számára, árulta el a csapat technikai igazgatójaként tevékenykedő Paddy Lowe.

A wokingi alakulat szerdán jelentette be, hogy meghosszabbította a brit versenyző eredetileg év végén lejáró szerződését, így még évekig a gárda kötelékében marad, ami komoly előrelépés a jövőre nézve.

Arra a kérdésre, hogy Button megtartása mennyire volt fontos a jövőbeni autók fejlesztése terén, Lowe a következőket mondta: „A válasz az, hogy életbevágó.”

„Egy jó versenyző, jó visszajelzésekkel még mindig döntő fontosságú a Forma-1-ben, jóllehet napjainkban sokkal több pályán kívüli eszköz áll a rendelkezésünkre, mint a szimulációk, és még számos dolog.”

„Továbbra is nagyban támaszkodunk és bízunk a versenyzők visszajelzéseiben, amiben ő igen jó. Az, hogy Jenson a következő években is velünk marad, komoly előrelépés számunkra, hiszen tudjuk, hogy támaszkodhatunk rá és bízhatunk a visszajelzéseiben, amiket ad.”

„Jenson természetesen nagyon tapasztalt, a McLaren előtt is sok évet dolgozott a Forma-1-ben, rengeteg mindent megélt már, így nagyon hasznos tagja a csapatnak, éppen ezért is örülünk annak, hogy sikerült vele szerződést hosszabbítanunk.”

Lowe továbbá dicsérő szavakkal illette Button idei teljesítményét, ami csapattársához, Lewis Hamiltonhoz képest jóval egyenletesebb – aki szintén elmondta, hogy jobb munkát végez nála, pedig korábban mindenki óva intette Buttont, hogy betegye a lábát a Hamilton “ketrecébe”.

„Jenson már a tavalyi évben is kiválóan teljesített, mindenkit meglepett kiváló stílusával” – folytatta a szakember.

„Egy olyan versenyző, aki különösebb show nélkül képes értékes pontokat szerezni, egyenletesen, aminek köszönhetően most a második helyen áll a világbajnoki pontversenyben.”

„Néhány fantasztikus versenyt összerakott már az idei évben, az év legizgalmasabb előzései is az ő nevéhez fűződnek, és ezt jó látni. Szerintem nagyon élvezi azt, amit csinál.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!