Button lobbizik Barrichellóért a Hondánál - F1VILÁG.HU

Button lobbizik Barrichellóért a Hondánál

HIRDETÉS

Jenson Button arra ösztönzi a Honda vezetését, hogy tartsa meg Rubens Barrichello szolgálatait a következő idényre, mert véleménye szerint sokkal jobban jár a csapat, ha két tapasztalt versenyzővel vág neki 2009-nek.

Jenson Button arra ösztönzi a Honda vezetését, hogy tartsa meg Rubens Barrichello szolgálatait a következő idényre, mert véleménye szerint sokkal jobban jár a csapat, ha két tapasztalt versenyzővel vág neki 2009-nek.

A brackley-i bázisú alakulat a múlt héten jelentette be, hogy két brazil tehetségnek, név szerint Bruno Sennának, és Lucas di Grassinak is tesztlehetőséget biztosít a jövő héten Barcelonában, ugyanis gőzerővel keresi Button csapattársát a jövő évre.

Bár a csapat ügyvezetője, Nick Fry szerint fontos a vérfrissítés a Forma-1-ben, Button úgy gondolja, hogy a Honda sokkal jobban járna, ha megtartaná a hatalmas tapasztalattal rendelkező Barrichellót a 2009-es idényre.

Arra a kérdésre, hogy fontosnak tartja-e, hogy a Honda egy tapasztalt versenyzői párossal kezdje meg a következő évet, Button a következőket válaszolta a Bajnokok Versenye sajtótájékoztatóján: “Igen, egyértelműen, különösen az új szabályok miatt.”

“Rengeteg aerodinamikai változás lesz az autón, bevezetésre kerül a KERS, illetve a slick gumik is visszatérnek, így a versenyzők visszajelzései nagyon fontosak lesznek. Azonban biztos vagyok abban, hogy egy új srác nem tud olyan jó tanácsokat és visszajelzéseket adni az autóról. Viszont a végső döntés nem az enyém lesz.”

Button azt is hozzátette, hogy véleménye szerint Barrichello csúcsformában fejezte be az idei évet, és egyáltalán nem úgy tűnik, mint aki kiégett.

“Sokkal jobban vezetett az idei évben, mint bármikor máskor, mióta a csapattal van” – mondta a brit versenyző. “Ez volt a legjobb éve, és ő maga is kijelentette, hogy minden eddiginél jobban vezet, és nem hinném, hogy Rubens hazudna. Az igazat mondja, ami mindig nagyon jó egy csapattársban, és néha kiválóan teljesített az idei évben.”

“Az utolsó három versenye volt a legjobb. A futamokon nagyjából azonos volt a teljesítményünk, azonban az utolsó három megmérettetésen rendre elvert az időmérő edzésen. Kiváló munkát végzett.”

Bár nagyon szeretné, ha Barrichello maradna a csapattársa a jövő évben, Button szerint a Honda jól teszi, hogy kipróbálja Sennát és di Grassit a barcelonai teszten.

“Érdekes lesz a csapatnak, ők pedig egy kiváló lehetőséget kapnak, ami mindenképpen jó nekik” – mondta. “Fontosnak tartom, hogy kipróbáljunk néhány tapasztalatlan versenyzőt, hogy megnézhessük, mennyire gyorsak, mert azt senki nem tudhatja. Bruno kis híján megnyerte a GP2-es bajnokságot, de azt nem tudhatjuk, hogy mennyire lesz gyors egy F1-es autóban.”

Hirdetés

Bár egyelőre még Buttonnak sincs szerződése a jövő évre, megbízható források szerint a brit versenyző már előszerződést kötött a Hondával, és hamarosan a hivatalos bejelentésre is sor kerülhet.

“Egyelőre még semmi nincs aláírva, azonban a csapat tudja, hogy miként érzek, és szerintem én is tudom, hogy a csapat miként érez. Bízom abban, hogy hamarosan mindent megoldunk, és bejelentést tehetünk” – tette hozzá Button.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!