Button majdnem a Toro Rosso versenyzője lett - F1VILÁG.HU

Button majdnem a Toro Rosso versenyzője lett

HIRDETÉS

A Honda Forma-1-ből való távozását követően kis híján a Toro Rossóhoz szerződött Jenson Button, a Forma-1 2009-es világbajnoka.


A Honda Forma-1-ből való távozását követően kis híján a Toro Rossóhoz szerződött Jenson Button, a Forma-1 2009-es világbajnoka.

Ezt a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner árulta el a Daily Mail című brit lapnak, amikor azt fejtegetette, a 33 esztendős versenyzőt milyen remek pilótának tartja.

Button 2009-ben lett világbajnok a Brawn GP színeiben, előtte pedig hat szezont húzott már le a brackley-i központú istállóval, mely 2006-tól a Honda gyári támogatását élvezte.

A japánok 2008 végén váratlanul kivonultak a Forma-1-ből, így Button sorsa is bizonytalanná vált. Végül szerződést kapott az istállót felvásárló Ross Brawntól, 2009-ben pedig világbajnok lett a száguldó cirkuszban.

Christian Horner azonban elárulta, a brit versenyző a Toro Rossóval is tárgyalásokat folytatott.

„Az utolsó percben végül kapott egy ajánlatot, de emlékszem, hogy a menedzsmentje nálunk is érdeklődött afelől, hogy 2008 terén vezetheti-e a Toro Rosso autóját” – mondta a szakember, majd hozzátette, nagyra tartja a McLaren versenyzőjét.

„Amióta világbajnok lett, igazán mély benyomást tett rám. De már akkor is, amikor egy nehéz év után a Honda kivonulásakor nem tudta, hogy folytathatja-e a versenyzést. Aztán visszatért, jó teljesítményt nyújtott 2009-ben, majd mindenkit meglepett azzal, hogy elhagyta a hajót és a Lewis Hamilton csapatának tartott McLarenhez szerződött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!