Button: Még van esélyünk a bajnoki címre - F1VILÁG.HU

Button: Még van esélyünk a bajnoki címre

HIRDETÉS

Kanadai győzelmét követően optimistán várja a következő megmérettetést a McLaren-Mercedes versenyzője, Jenson Button, aki úgy véli, képesek lesznek harcba szállni a világbajnoki címért.


Kanadai győzelmét követően optimistán várja a következő megmérettetést a McLaren-Mercedes versenyzője, Jenson Button, aki úgy véli, képesek lesznek harcba szállni a világbajnoki címért.

Button a McLaren idei második elsőségét szerezte meg Montrealban, minek köszönhetően a bajnoki tabellán feljött a második helyre – noha hátránya jelentősnek mondható, 60 pont a listavezető Sebastian Vettellel szemben.

Button elmondta, a kanadai versenyen bebizonyította a csapat, hogy képes harcba szállni a Red Bull Racinggel, és meggyőződése, hogy még van esélyük a 2011-es bajnoki címre.

„Nem mondanám, hogy a montreali győzelem extra motivációt adott számomra, mert eddig is teljesen elkötelezett voltam, de azt hiszem, segíteni fog a koncentrációban és mindenki optimistább lett a csapaton belül” – mondta Button.

„Bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk teljesíteni a kihívást, meg tudjuk verni Sebastiant [Vettel], és tudjuk, hogy képesek vagyunk harcolni a világbajnoki címért.”

Button hozzátette, tűkön ülve várja már a hétvégi Európa Nagydíjat, hiszen úgy érzi, Valenciában is jó eredményre lehetnek majd képesek.

„Alig várom már Valenciát. Jó versenyem volt itt tavaly, és azt hiszem, karakterisztika szempontjából ez a helyszín valahol Montreal és Monaco között helyezkedik el, szóval biztos vagyok abban, hogy ezúttal is versenyképesek leszünk.”

„A trükk az lesz, hogy elég jó teljesítményt nyújtsunk ahhoz a versenyen, hogy leküzdjük az időmérőn esetlegesen felmerülő nehézségeket. Nehéz előzni ezen a pályán, és még ha ismét két DRS-zóna is lesz, nem hiszem, hogy könnyű lesz akciózni a verseny során.”

A Kanadában látott teljesítménnyel egyébként nem csak maga Button, de a McLaren-Mercedes vezérkara is nagyon elégedett volt, olyannyira, hogy brit lapértesülések szerint a wokingi gárda meg kívánja hosszabbítani a 2009-es év világbajnokának szerződését.

Hirdetés

Button jelenlegi kontraktusa 2011 végéig szól, noha a McLarennek lehetősége van megtartani a brit versenyzőt a 2012-es évre is, ami azt jelenti, hogy a brit hiába szeretne más csapathoz igazolni, a megállapodás értelmében – amennyiben a csapat ragaszkodik hozzá – maradnia kell jelenlegi munkaadójánál.

Az Autosport úgy tudja, a McLaren készen áll arra, hogy egy kecsegtető ajánlatot tegyen a 2009-es év legjobbjának, aki így 2012 után is a brit alakulat színeit erősítheti.

Button mindazonáltal nemrégiben úgy nyilatkozott, nem áll szándékában hosszútávú szerződést kötni a McLarennel, ennek legfőbb oka azonban az, hogy még ő maga sem tudja, miképp érzi majd magát a Forma-1-ben évek múlva.

A News of the World című lap értesülései szerint egyébként a Ferrari alakulata is érdeklődik Button iránt, aki Felipe Massát válthatná a maranellói gárdánál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!