Button megdöbbent Vettel viselkedésén - F1VILÁG.HU

Button megdöbbent Vettel viselkedésén

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button Kínában bevallotta, meglepődött Sebastian Vettel azon nyilatkozatán, miszerint ismét figyelmen kívül hagyná a csapatutasítást a futamgyőzelem érdekében.


A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button Kínában bevallotta, meglepődött Sebastian Vettel azon nyilatkozatán, miszerint ismét figyelmen kívül hagyná a csapatutasítást a futamgyőzelem érdekében.

Az angol versenyző szerint mindazonáltal a címvédő gárda nem döntött túl bölcsen akkor, amikor arra kérte versenyzőit, Mark Webbert és Sebastian Vettelt, hogy tartsák meg pozícióikat a leintésig Sepangban – állítása szerint ugyanis még túl korai szakaszában jár a Forma-1-es bajnokság.

A 2009-es év legjobbja azt azonban kifejtette, meglepődött, amikor Vettel Sanghajban egész egyszerűen kijelentette, újra hasonlóképp cselekedne, és csapattársa, Webber nem érdemelt győzelmet Malajziában.

„Sokan nyertek már világbajnoki címet anélkül, hogy így viselkedtek volna” – mondta a McLaren versenyzője. „Én személy szerint meglepődtem azon, hogy ilyet mondott.”

„Ő egy nagyon tehetséges versenyző, és úgy tűnik, a csapat imádja őt. És kell is, hiszen nagyon sikeres. Viszont úgy tűnik, egy nemtörődöm karakter. Meglepő, hogy ilyen dolgokat mondott.”

Button kifejtette, ha Red Bull a versenyt megelőzően átbeszélte pilótáival a lehetséges forgatókönyveket, Vettelnek semmi oka nincs panaszkodni.

„Nyilván megtette egyszer. Tudta, hogy mit csinál. Mindannyian nyerni akarunk, de ha azt mondják neked, hogy tartsd a pozíciód, és tudod, hogy ezt beszéltétek meg a futam előtt, akkor még a rajt előtt fakadj ki! Ne az ellenkezőjét csináld a versenyen! Szerintem ez a legnagyobb probléma.”

„Ha nálunk lett volna kérdés ez, akkor először is nem értettem volna egyet a dologgal a futam előtt. A versenyen viszont azt kell tenned, amit mondanak, mert ez a feladatod.”

A mezőny legrutinosabb versenyzője hangsúlyozta, véleménye szerint a Red Bull csapatutasítása szükségtelen volt Malajziában, de Vettelnek ettől függetlenül szót kellett volna fogadnia.

Hirdetés

„Nem szeretem a csapatutasításokat, ezt már korábban is mondtam” – magyarázta. „De szabályosak, megengedik nekünk, hogy ilyeneket alkalmazzunk.”

„Megérteném a dolgot, ha nekem nem lenne esélyem a bajnoki címre, és a csapat azt mondaná, «hogyha vezeted a versenyt, a csapattársad pedig a második, és még meg tudja nyerni a bajnokságot, akkor engedd el!». Még egyszer sem kellett ezt mondaniuk nekem, mert megtettem magamtól. Azt hiszem, ez a helyes dolog.”

„Úgy gondolom, hogyha egyik vagy másik versenyzőt arra kérik, hogy tekerje le a motort, annak oka van – az, hogy spóroljanak vele, vagy épp az üzemanyaggal. Ha egyik srác megteszi, a másik pedig nem, az nem fair – elkezdenek harcolni egymással és lehet, hogy mindketten kifogynak a benzinből.”

„Az üzemanyag- és gumispórolás miatt ez a szisztéma jelenleg. Persze ott van a lehetősége annak, hogy hibás döntés született a csapatutasítást illetően, és ha ez volt a helyzet Sebastian esetében, akkor az valamelyest rendben van. Talán így volt. De azok alapján, amiket a történtek után mondott, nem így tűnik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!