Button: Minden okunk megvan az optimizmusra - F1VILÁG.HU

Button: Minden okunk megvan az optimizmusra

HIRDETÉS

Rendkívül magabiztosan várja a jövő héten kezdődő teszteket a McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button.


Rendkívül magabiztosan várja a jövő héten kezdődő teszteket a McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button.

A brit pilóta csapata MP4-27-es versenygépének szerdai prezentációján elárulta, nagyon bízik abban, hogy az új versenygép már a szezon első versenyétől kezdve ütőképes lesz, így lehetőségük lesz arra, hogy harcba szálljanak a világbajnoki trófeákért.

„Miután a szabályok jobbára stabilak maradtak, lehetőségünk volt arra, hogy az idei versenygép részleteire összpontosítsunk” – fogalmazott az elmúlt idén bajnoki ezüstérmese. „Továbbra is úgy gondolom, hogy tavaly egy nagyon gyors csomag állt rendelkezésünkre, mely bizonyos területeken rendkívül erős volt, mi több, a versenytempónk majdhogynem fantasztikus volt.”

„A Mercedes motorja és hibrid rendszere ráadásul az egész mezőny legjobbja volt. Az idény során folyamatosan tudtunk fejleszteni, és tartani tudtuk a lépést a Red Bull Racinggel, ez pedig jól mutatja, hogy megvannak a képességeink, ami nagyon fontos.”

„Tudom, hogy az egész csapat nagyon büszke az MP4-27-esre. Úgy tűnhet, hogy a tavalyi autó evolúciója, viszont a tél során minden területet gondosan kielemeztünk, és számos új ötlet és elgondolás kapott helyet az idei versenygépen. Alig várom már, hogy jövő héten, Spanyolországban vezessem az új modellt.”

Mint ismert, a kollektív tesztek február 7-én kezdődnek majd meg: a mezőny a dél-spanyolországi Jerezben tölt el négy napot, ahol Button először vezetheti majd a McLaren új autóját.

„Tudom, hogy mindenki közelről nézi majd, milyen fejlődést érünk el a téli teszteken, de én hiszem, hogy minden okunk megvan az optimizmusra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!