Button Monacóra várja a nagy áttörést - F1VILÁG.HU

Button Monacóra várja a nagy áttörést

HIRDETÉS

A Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button szerint csapatának, a McLarennek Monacóban lehet a legjobb esélye arra, hogy kiugró eredményt érjen el.


A Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button szerint csapatának, a McLarennek Monacóban lehet a legjobb esélye arra, hogy kiugró eredményt érjen el.

A patinás angol istálló Hondával való együttműködése meglehetősen nehézkesen indult: az évad első versenyein a McLaren versenyzői nem tudtak a pontszerző helyekért harcolni, az elmúlt időszakban azonban a csapattagok elmondása szerint jelentős fejlődésen mentek keresztül.

Monaco szűk utcái pedig nagy lehetőséget kínálhatnak majd az istállónak néhány hét múlva, ezen a pályán ugyanis nincs olyan komoly jelentősége a motorerőnek.

„Kétségkívül remek érzéseim vannak ezzel kapcsolatban” – mondta Button nemrég.

„Van néhány terület, melyeken jobbnak kell lennie az autónak Monacóban, ha holnap utaznánk oda, de az kétségtelen, hogy érdekes lesz ott vezetni a versenygépünket.”

„Nagyon nehéz megtalálni a határokat. Ha olyan autó van az ember alatt, amelyben magabiztosnak érzi magát, az nagy előnyt jelent.”

„Emlékszem, amikor Jean Alesi a Prosttal [még 2000-ben – a szerk.] remek munkát tudott végezni itt, egyszerűen azért, mert megvolt a bizodalma az autóban, és az egyensúly is rendben volt.”

„Lehet, hogy nem volt olyan sok leszorítóereje, de működött számára a dolog, és magabiztos volt. De erre mindenhol szükség van. A Forma-1-ben mindenki nagyon tehetséges, egy igen komoly mentális küzdelem ez, de főleg Monacóban.”

A McLaren másik versenyzője, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso egyetért abban, hogy Monacóban jó eredményt érhet el a wokingi gárda.

Hirdetés

„Jele pillanatban azok a pályák előnyünkre válnak, ahol nincs olyan komoly jelentősége a motorerőnek” – nyilatkozta a spanyol.

„Monaco az első olyan helyszín lesz, ahol talán egy kicsivel jobb eredményt érhetünk el, de majd meglátjuk. Versenyről-versenyre kell haladnunk, most Barcelona jelenti a következő lépést. Erre kell összpontosítanunk, egységesnek kell maradnunk, és azt gondolom, előbb-utóbb jönni fognak az eredmények.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!