Button négycsapatos küzdelmet vár Kínában - F1VILÁG.HU

Button négycsapatos küzdelmet vár Kínában

HIRDETÉS

Jenson Button, a McLaren-Mercedes korábbi világbajnoka úgy véli, csapata kellőképpen felkészült a hétvégi Kínai Nagydíjon arra, hogy ismét harcba szálljon a világbajnoki tabellát jelenleg vezető Red Bull Racing alakulatával.


Jenson Button, a McLaren-Mercedes korábbi világbajnoka úgy véli, csapata kellőképpen felkészült a hétvégi Kínai Nagydíjon arra, hogy ismét harcba szálljon a világbajnoki tabellát jelenleg vezető Red Bull Racing alakulatával.

A McLaren Ausztráliában és Malajziában is dobogóra állhatott, előbbi versenyen Lewis Hamilton, utóbbin pedig Jenson Button végzett a bajnoki éllovas Sebastian Vettel mögött.

Button a McLaren-Mercedes hivatalos weboldalának nyilatkozva nemrégiben elárulta, kedveli a következő versenynek otthont adó sanghaji versenypályát, és reméli, hogy ismét harcba szállhatnak az energiaital-gyárosokkal.

„A kínai egy nagyon modern pálya, van néhány érdekes része” – mondta Button.

„Az első kanyar nagyon egyedülálló: padlógázzal hajtunk bele 7-es fokozatban, majd szépen váltogatunk lefelé, ahogy a kanyar egyre szűkebbé válik. Nagyon hosszú forduló, türelmesnek kell lenni, ráadásul rögtön a bejáratnál van egy kisebb bukkanó is, ami elég trükkössé teszi az egészet.”

Button hozzátette, véleménye szerint Kínában is rengeteg előzést láthatunk majd, hiszen a pálya hosszú egyenes lehetővé teszi, hogy a versenyzők kerék a kerék elleni csatákat vívjanak egymással.

„A hosszú hátsó egyenesben – még a DRS-rendszer nélkül is – sok esély lesz az előzésre, különösen, ha hasonlóan szoros versenyzést láthatunk majd, mint Malajziában. Ha itt lesz használható a hátsó szárny, akkor azt hiszem, lesz néhány látványos megmozdulás – és lehet, hogy még visszaelőzések is.”

A 2009-es év legjobbja emellett elmondta, reméli, hogy ezen a hétvégén is megnehezíthetik a Red Bull dolgát, noha az élen olyan szoros a küzdelem, hogy legalább négy csapat harcolhat majd a dobogós helyezésekért.

„Miután két remek dobogós eredményt értünk el az elmúlt versenyeken, nem csak reméljük, hogy ezt folytatni tudjuk, de szeretnénk fejlődni is. Nem titkoltan arra törekszünk, hogy felvegyük a versenyt a Red Bull Racinggel, és teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy az erős ellenfelek megnehezítik számukra azt, hogy sima és folyamatos hétvégét teljesítsenek.”

Hirdetés

„Ahogy az várható volt, Malajziában megmutatkozott, hogy a rajtrács eleje rendkívül versenyképes, és legalább négy csapat harcolhat majd a dobogóért ezen a hétvégén is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!