Button nem akar többéves szerződést a McLarennel - F1VILÁG.HU

Button nem akar többéves szerződést a McLarennel

HIRDETÉS

A McLaren-Mercedes versenyzője kijelentette, nem áll szándékában hosszú távra elkötelezni magát jelenlegi csapatához, egész egyszerűen azért, mert nem tudja, néhány év múlva hogyan érzi majd magát a Forma-1-ben.



A McLaren-Mercedes versenyzője, Jenson Button kijelentette, nem áll szándékában hosszú távra elkötelezni magát jelenlegi csapatához, egész egyszerűen azért, mert nem tudja, néhány év múlva hogyan érzi majd magát a Forma-1-ben.

Habár az elmúlt hetekben-hónapokban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a wokingi gárda Lewis Hamilton és Jenson Button szerződését is több évvel meghosszabbítaná, egyelőre úgy tűnik, hogy egyik versenyző sem biztos abban, hol folytatja majd a következő években.

Hamiltont legutóbb a Red Bull alakulatával hozták összefüggésbe, és ugyan Button korábban kijelentette, a McLarennél szeretné befejezni pályafutását, a 31 éves versenyző a minap elmondta, nem kíván hosszútávú szerződést aláírni a McLarennel, mint tette azt Fernando Alonso a Ferrarival, vagy Sebastian Vettel a Red Bull-lal.

„Részemről nincs értelme aláírni egy hosszútávú szerződést. Fogalmam sincs, hogy fogom érezni magam néhány év múlva” – vallotta be a brit versenyző.

„Nem tudom elképzelni, hogy 40 évesen is versenyzem. Csak addig akarok versenyezni, amíg nyerni tudok.”

„A McLarennek van egy opcióra rám a jövő évre, ez minden, amit tudok. Több kollégám nem hezitált és hosszú távra kötelezte el magát, de én szeretem, ha nyitott a jövőm.”

Button tagadta, hogy tárgyalásokat folytat a McLarennel a jövőről, azonban kijelentette, szeretne még bajnoki címet nyerni a Forma-1-ben, noha 2009-ben aratott diadala továbbra is nagy elégedettséggel tölti el.

„Olyan, mintha tegnap lett volna, és akkor is olyan lesz, ha már öreg és ősz leszek. Ha nem nyerek több bajnoki címet, nem úgy fogok távozni a Forma-1-ből, hogy kimaradt valami az életemből. Viszont az éhség a győzelemre nem múlik el olyan könnyen. Abba fogom hagyni, ha megunom a körözgetést, vagy ha már nem vagyok elég gyors.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!