Button nem érez magán extra nyomást - F1VILÁG.HU

Button nem érez magán extra nyomást

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy egy dobogós helyezéssel már a hétvégén megszerezheti pályafutása első világbajnoki címet a Forma-1-ben, Jenson Button elmondta, hogy nem érez magán extra nyomást, és a szokásos módon készül a Brazil Nagydíjra.

Annak ellenére, hogy egy dobogós helyezéssel már a hétvégén megszerezheti pályafutása első világbajnoki címet a Forma-1-ben, Jenson Button elmondta, hogy nem érez magán extra nyomást, és a szokásos módon készül a Brazil Nagydíjra.

A Brawn brit pilótája 14 ponttal vezeti a világbajnokságot csapattársa, Rubens Barrichello előtt, akit további két ponttal lemaradva Sebastian Vettel követ a harmadik helyen, így még mindhárman harcban vannak a végső győzelemért.

Button azonban már a hétvégén eldöntheti a bajnoki cím sorsát, ha a dobogón végez, függetlenül attól, hogy riválisai milyen teljesítményt nyújtanak Brazíliában.

Bár Vettel szerint a legnagyobb nyomás két riválisán (Brawn duó) van, Button úgy érzi, hogy mindhármuk vállát hasonló teher nyomja, hiszen még bármi megtörténhet, elég csak visszaemlékezni Kimi Raikkönen tavaly előtti bravúrjára, mikor az utolsó két futamon dolgozta le 17 pontos hátrányát.

“Sebastian azt mondja, hogy a nyomás rajtunk van, de nem ez a helyzet, ugyanis mindhármunkra ugyanolyan teher nehezedik. Mindnyájan a bajnoki címért harcolunk, ez az első alkalom nekem, Sebsatiannak, és talán Rubensnek is” – mondta Button a csütörtöki sajtótájékoztatón Brazíliában.

“Izgalmas helyzetben vagyunk, de én vagyok az élen. Mindnyájan egy olyasvalamiért harcolunk, ami jóval magasabb szint, mint amit valaha is elértünk a múltban.”

“Az a tény, hogy már ezen a hétvégén megnyerhetem a bajnokságot, nem jelent extra nyomást számomra, az izgalmakat viszont fokozza. Én mindenesetre pozitív vagyok.”

Azt követően, hogy a szezon első hét futamból hatot megnyert, Button teljesítménye csúnyán visszaesett, és bár a szeptemberi Olasz Nagydíjon felállhatott a dobogóra, a legutóbbi két versenyen nem tudott harcba szállni az élmezőnnyel.

A brit pilóta azonban úgy érzi, csapatának sikerült fejlődést elérnie, és jól teljesíthet majd a szezon utolsó két versenyén, a hétvégén Brazíliában és két hét múlva Abu Dhabiban.

“Van néhány módosítás, ami segíthet az ehhez hasonló pályákon” – magyarázta. “Az elmúlt verseny egyértelműen nehéz volt a rajtpozíció és a szombati hibám miatt, mikor rajtbüntetést kaptam, amiért nem lassítottam le eléggé a sárga zászlós szakaszban.”

Hirdetés

“A sebességünk jó volt, de mindig nagyon nehéz, mikor az ember ennyire hátulról rajtol, mert manapság nehéz előzni a Forma-1-ben. Minden lehetőséget megragadtam arra, hogy előrébb kerüljek, de nehéz volt pontokat szerezni ilyen hátulról.”

“Viszont az utolsó két versenyre készülve magabiztos vagyok, jól érzem magam az autóban, és meglátásom szerint az újítások a segítségünkre lehetnek” – tette hozzá Button.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!