Button nem érez magán extra nyomást

Annak ellenére, hogy az elmúlt versenyek nem úgy alakultak számára, ahogy azt tervezte, Jenson Button továbbra sem aggódik, és nem érez magán extra nyomást a szezon végéhez közeledve.

Annak ellenére, hogy az elmúlt versenyek nem úgy alakultak számára, ahogy azt tervezte, Jenson Button továbbra sem aggódik, és nem érez magán extra nyomást a szezon végéhez közeledve.

Azt követően, hogy az első hét futamból hatot megnyert, Button az utolsó négy versenyen még csak a dobogóra sem állhatott fel, ám előnye csak minimálisan csökkent ellenfeleivel szemben, akik nem tudták kihasználni lehetőségeiket.

A brit pilóta továbbra is 18 ponttal vezeti a bajnokságot márkatársa, Rubens Barrichello előtt, aki öt év után újra győzelmet aratott a spanyolországi Valenciában.

Bár fogadkozott, hogy sokkal agresszívebben vág neki a szezon hátralévő részének, mert ha nem változtat, veszélybe kerülhet a bajnoki címe, Button úgy érzi, nincs miért aggódnia, ugyanis az elmúlt versenyt leszámítva, nem rajta múlt a siker.

“Ha megnézzük az utolsó négy futamot, akkor láthatjuk, hogy autóink nem voltak olyan jók, mint ahogy arra számítottunk, illetve a szezon elején, mikor versenyeket nyertem” – magyarázta a Brawn pilótája.

“Szóval azt kell mondjam, hogy csak az utolsó versenyem nem sikerült jól, mert hibáztam az időmérőn, és hátrébbról vághattam neki a futamnak, így a rajtnál óvatosnak kellett lennem, nem szabadott kockáztatnom.”

“Csalódott voltam, mert ha a dolgok egy kicsivel is másképpen alakultak volna, akkor egy kiváló hétvégét teljesíthettem volna, mert az autóval minden rendben volt. Szóval azt mondhatom, hogy ez volt az első gyenge versenyem az idei évben.”

“Azonban továbbra is azt gondolom, hogy én vagyok a legjobb helyzetben a négy élen álló közül, így nem érzek magamon extra nyomást” – folytatta Button, aki már alig várja, hogy pályára gördülhessen Belgiumban, és megtudja, sikerült-e megoldaniuk a gumimelegítési problémákat a hűvösben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!