Verstappen vs. Ocon

Button: Nem rossz, de nehéz lesz a Q3-ba jutni

A McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button úgy véli, sikerült valamelyest közelebb kerülniük a Forma-1 élcsapataihoz, ám ennek ellenére nagyon nehéz lesz beverekedniük magukat a Q3-ba a szombati időmérőn.


A McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button úgy véli, sikerült valamelyest közelebb kerülniük a Forma-1 élcsapataihoz, ám ennek ellenére nagyon nehéz lesz beverekedniük magukat a Q3-ba a szombati időmérőn.

A brit versenyző az első szabadedzést a hetedik, a másodikat pedig a kilencedik helyen zárta, és összességében elégedett a monzai nyitónapon elvégzett munkával.

„Így állunk jelen pillanatban” – mondta a 2009-es év legjobbja. „Hogy tudunk-e ennél gyorsabbak lenni, nem tudom.”

„Sok mindent kipróbáltunk ma, ami jó, és értékes információkat gyűjtöttünk a rengeteg kör alatt. Nem tűnik olyan rossznak a helyzet.”

„Az első szabadedzés jobban alakult, a második tréningen nem voltunk annyira versenyképesek. Fél másodperces hátránnyal zártunk, ami nem olyan rossz, de szerintem még ennél több van az autóban, amit ki tudunk majd hozni belőle az időmérőn. Jó lenne a Q3-ba kvalifikálni magunkat, de nem lesz egyszerű.”

Button kifejtette, nem esnek abba a hibába, hogy a versenytempó rovására megpróbálnak minél jobb időt kicsikarni a versenyautóból a holnapi időmérőn.

„Érdekes társaság verődött össze az élen, az biztos. Sok autó van elöl, olyannyira szoros a mezőny, hogy majdhogynem érintjük egymást. Olyan keményen fogunk dolgozni éjszaka, amennyire csak tudunk. Tudjuk persze, hogy a verseny sokkal fontosabb, mint az időmérő, de a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk majd szombaton.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek