Button nem számít arra, hogy csodát tesz holnap - F1VILÁG.HU

Button nem számít arra, hogy csodát tesz holnap

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button kétli, hogy holnap, Bahreinben egy jó taktikával esélye lesz arra, hogy a sanghajihoz hasonló jó eredményt érjen el.


A McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button kétli, hogy holnap, Bahreinben egy jó taktikával esélye lesz arra, hogy a sanghajihoz hasonló jó eredményt érjen el.

Button nagyon örül annak, hogy sikerült a Q3-ba verekednie magát a szombati időmérőn – a brit úgy döntött, az utolsó szakaszban nem fut mért kört, hogy szabadon válasszon gumit a holnapi futamra.

A McLaren múlt hétvégén, Sanghajban egy alternatív stratégiával próbálkozott a versenyen, ami kifizetődő volt, hiszen Button ötödikként ért végül célba. A mezőny legrutinosabb pilótája azonban úgy érzi, az MP4-28-as versenygép Bahreinben egész egyszerűen nem elég gyors ahhoz, hogy hasonlóan jól szerepeljenek.

„Nem szeretném, hogy az emberek túl sokat várjanak tőlünk” – mondta a 2009-es év legjobbja. „Kemény nap vár ránk holnap.”

„De mindig pozitívan állunk a dolgokhoz, és valahányszor beülök az autóba, megpróbálok olyan gyors lenni, amennyire csak tudok.”

Bár Button szerint egy alternatív taktika nem lehet olyan kifizetődő számukra, mint Kínában, elhintette, hogy ettől függetlenül még elképzelhető, hogy más stratégiával vágnak neki a versenynek, mint az élmezőny.

„Egy kétkiállásos stratégia talán benne van a pakliban. Legtöbbször megpróbáljuk másképp csinálni a dolgokat, mint a többiek, mert muszáj. Meglátjuk, mit tudunk tenni.”

„Határozottan a pontokért mehetünk majd, és jó volna, ha mindkét autóval sikerülne is a pontszerzés.”

Button csapattársa, Sergio Pérez elárulta, nem a kvalifikációra, sokkal inkább a versenyre fókuszáltak Bahreinben.

„Nem aggódom” – mondta a mexikói. „A lehető legjobban próbáltam belőni az autót a versenyre, emiatt pedig nehezen alakult az időmérő. Vigyáztunk a gumikra, és ez előnyünkre válhat holnap.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!