Button: Nem számítottunk ekkora fölényre - F1VILÁG.HU

Button: Nem számítottunk ekkora fölényre

HIRDETÉS

Az előszezonban mutatott biztató forma ellenére váratlan volt a McLaren Mercedes melbourne-i fölénye legfőbb riválisával, a Red Bull Racinggel szemben – állítja a brit alakulat versenyzője, Jenson Button.


Az előszezonban mutatott biztató forma ellenére váratlan volt a McLaren Mercedes melbourne-i fölénye legfőbb riválisával, a Red Bull Racinggel szemben – állítja a brit alakulat versenyzője, Jenson Button.

A 2009-es év legjobbja kiválóan indította a 2012-es szezont, a második helyről rajtolva ugyanis nyerni tudott, míg pole-ból induló csapattársa, Lewis Hamilton harmadik lett.

Habár a McLarennél számítottak arra, hogy versenyképesek lesznek az évadnyitón, Button szerint váratlan volt a csapat dominanciája.

„A verseny után azt kérdezték tőlem, számítottunk-e arra, hogy ilyen tempóval rukkolunk elő Ausztráliában, én pedig azt válaszoltam, hogy teljesen váratlan volt” – mondta a brit. „Természetesen osztottunk-szoroztunk a téli teszteken, de soha nem lehetünk biztosak abban, mit csinálnak ilyenkor a többiek, hiszen könnyen lehet, hogy sok üzemanyaggal köröznek és rejtegetik valós tempójukat.”

„Szóval nagy jutalom az egész istálló számára, hogy ilyen nagyszerű eredményeket – pole pozíciót, leggyorsabb kört és győzelmet – értünk el.”

Button hozzátette, az, hogy sikerült maguk mögé utasítaniuk a Red Bull Racinget Melbourne-ben nagy lendületet ad a csapatnak.

„Hihetetlenül motivál minket: tudjuk, hogy nagyszerű autónk van, de nem fogunk a babérjainkon ülni. Ambiciózus terveink vannak az autó fejlesztésével kapcsolatban, és tudom, hogy Wokingban mindenki keményen dolgozik az új alkatrészeken, és hogy az összes szerelőnk és mérnökünk azon fáradozik, hogy az előttünk álló hétvégén a legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésünkre álló csomagból.”

„Idén az a különbség, hogy győztes csomaggal kezdtük az évet: a kihívás az lesz, hogy ez így is maradjon, és tudom, hogy ez olyasvalami, amit nagyon szeretnénk megtenni.”

A McLaren versenyzője elmondta, reméli, Malajziában is jó esélyük lesz a győzelemre, ám biztos benne, a riválisok alaposan megnehezítik majd a dolgukat.

Hirdetés

„Szerintem a versenyen bebizonyosodott, hogy van néhány élcsapat a Forma-1-ben, és azt hiszem, számíthatunk arra, hogy velük harcolunk majd a malajziai győzelemért. A Red Bull mindkét versenyzője nagyon gyors volt a futamon, és szerintem a Mercedes és a Lotus is kemény ellenfél lesz ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!