Button sokkal többet várt - F1VILÁG.HU

Button sokkal többet várt

HIRDETÉS

A harmadik helynél sokkal többet várt a Monacói Nagydíjtól a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.


A harmadik helynél sokkal többet várt a Monacói Nagydíjtól a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.

A brit pilóta háromkiállásos taktikával abszolválta a vasárnapi futamot, és jó esélyei voltak a futamgyőzelemre is, a biztonsági autó azonban keresztülhúzta számításaikat.

Button végül Sebastian Vettel és Fernando Alonso mögött harmadik lett, és noha örül a szerzett pontoknak, kissé csalódott, hiszen jobb eredményt vártak.

„Nem tudom, hogy nevezhetjük-e balszerencsének a történteket” – mondta Button a futam után.

„Ezt a stratégiát választottuk. A 16. körben azt gondoltuk, ez a megfelelő taktika, hogy az élre kerüljünk. Nagyszerű volt és az autó jónak tűnt, és úgy gondoltam, hasonlóképp folytatódhat.”

„A biztonsági autó kicsit megkeverte a dolgokat, utólag a keményebb keveréket kellett volna feltennünk, a másodlagos abroncsokat, de akkor a biztonsági autó nem jött a pályára. Egyszerűen csak nem jöttek össze a dolgok ma. Csalódott vagyok, mert nem voltunk rosszak, viszont élvezetes verseny volt. Még így is élveztem a futamot, különösen akkor, amikor megpróbáltam csökkenteni a különbséget az előttem autózó srácokkal szemben.”

„Jó volt nézni, hiszen ha az ember a harmadik autóban ül, az jó móka, hiszen a második autónak van DRS-rendszere. Vártam a manőverre.”

„Nem rossz ez az eredmény, de sokkal többet vártunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!