Button szerint a Ferrari az egyik favorit - F1VILÁG.HU

Button szerint a Ferrari az egyik favorit

HIRDETÉS

Jenson Button egy sokkal erősebb Ferrarira számít a hétvége hátralévő részében, mert véleménye szerint az olasz alakulat még nem adott bele mindent, és rengeteg tartalék van autójában, ami az időmérőn már az eredményekben is megmutatkozhat.

Jenson Button egy sokkal erősebb Ferrarira számít a hétvége hátralévő részében, mert véleménye szerint az olasz alakulat még nem adott bele mindent, és rengeteg tartalék van autójában, ami az időmérőn már az eredményekben is megmutatkozhat.

A Ferrari átlagosan kezdett, az első ötben végzett a reggeli edzésen Melbourne-ben, ám a délutáni tréningen visszacsúszott a középmezőnybe.

Button azonban nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget, és úgy gondolja, hogy az olaszok komoly erőt képviselnek majd a hétvégén.

“A reggeli edzésen nem voltak olyan lassúak” – mondta a brit versenyző a riportereknek. “Felipe Massa hosszú etapjai egyáltalán nem voltak rosszak. Talán ő volt az egyik leggyorsabb a hosszú etapok során. Nem gondolom, hogy lassúak lennének, és a múltban már nem egyszer láthattuk, hogy a Ferrari és a McLaren nem adja ki magából a maximumot az edzéseken. Holnap reggel mindenre fény derül.”

Arra a kérdésre, hogy vajon a vitatott diffúzor miatt ennyire gyors az autójuk, Button a következőket válaszolta: “Nem tudom, hogy honnan jön ez a remek teljesítmény, de azt hiszem, hogy eddig nagyon jól végezzük a munkánkat.”

“Szerintem a Ferrari is gyorsnak tűnik. Igazából még meg sem néztem az időket. Láttam egy hosszú etapos időt a Toyotától, és egyet Felipétől. A Williams is ment néhány kiváló kört. Azonban fogalmam nincs, hogy ki versenyképes, és ki nem.”

Button azt is hozzátette, hogy úgy érzi, még nem hoztak ki mindent a BGP 001-ből.

“Nem érzem úgy, hogy már kihoztuk volna a legjobbat az autóból. Még rengeteg munka vár ránk. Annak viszont örülök, hogy ha megnézzük az időeredményeket, akkor láthatjuk, hogy erősek vagyunk a hosszú etapokon” – mondta.

“Azonban nehéz volt működésre bírni a gumikat a délután folyamán, hiszen már kezdett beesteledni. Még nem vagyunk teljes mértékben megelégedve az autó egyensúlyával, azon még kell dolgoznunk.”

Hogy favoritnak tartja-e magát az első versenyen, Button így felelt: “Még mindig egy kicsit hátrányos helyzetben vagyunk, legalábbis azt érzem. Jól mentünk a teszteken, de messze nem teljesítettünk annyi kilométert, mint a többiek.”

Hirdetés

“Vannak még problémáink, a délelőtti edzésen is meg kellett állnunk. Tehát vannak dolgok, amiket meg kell oldanunk. Az autó sebessége megfelelő, de még számos terület van, ahol javulást kell elérnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!