Button szerint három csapat harcolhat a győzelemért - F1VILÁG.HU

Button szerint három csapat harcolhat a győzelemért

HIRDETÉS

Jenson Button, a McLaren Mercedes versenyzője továbbra is bízik abban, elég gyorsak lehetnek ahhoz, hogy harcba szálljanak a győzelemért a vasárnapi Indiai Nagydíjon.


Jenson Button, a McLaren Mercedes versenyzője továbbra is bízik abban, elég gyorsak lehetnek ahhoz, hogy harcba szálljanak a győzelemért a vasárnapi Indiai Nagydíjon.

A délutáni szabadedzésen a ferraris Felipe Massa bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve a Red Bull világbajnokát, Sebastian Vettelt, valamint a szintén ferraris Fernando Alonsót. A McLaren versenyzői csak a negyedik, valamint hatodik helyen zárták a második tréninget, noha Lewis Hamilton az első szabadedzésen a leggyorsabb volt.

Habár nem teljesen elégedett a nyitónap alakulásával, Button bízik abban, feljavulhatnak a hétvége további részére.

„Remélhetőleg a győzelemrét fogunk harcolni ezen a hétvégén” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„Hogy elég gyorsak vagyunk-e, vagy sem, remélhetőleg vasárnap megtudjuk. De természetesen ezen dolgozunk folyamatosan.”

„Ha viszont itt ülünk és azt mondjuk, hogy a harmadik vagy negyedik helyen érünk célba, az elég negatív, szóval pozitívan várjuk a fejleményeket.”

Button elismerte, meggyőzőnek tűnik a Ferrarik tempója, azonban azt nem tartja sokatmondónak, hogy közte, és az élen végző Massa között 1 másodperc volt a különbség délután.

„Szerintem a Ferrari nagyon gyors. Hogy ennyivel gyorsabbak-e, azt nem tudom. Fogalmam sincs, Lewis [Hamilton] mit csinált az ő körében, de én körülbelül három másodpercet vesztettem a forgalom miatt az utolsó szektorban. Az új gumis etapon pedig kipróbáltam egy más beállítást, ami talán nem működött olyan jól.”

„Aztán visszamentünk egy hosszú etapra, ahol az autó nagyszerűnek tűnt. Nagyon elégedett voltam a tempóval.”

Hirdetés

A brit pilóta elárulta, úgy véli, három csapat harcolhat majd az elsőségért ezen a hétvégén.

„A Red Bullok mindig gyorsak, még ha nem is tűnnek olyan jónak pénteken, vagy szombat reggel. A Ferrari pedig meglepően gyors. Nagyon versenyképesek lesznek ezen a hétvégén, szóval nagy kihívás lesz harcolni a Red Bullok és a Ferrarik ellen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!