Button szerint kemény verseny vár a Red Bullra - F1VILÁG.HU

Button szerint kemény verseny vár a Red Bullra

HIRDETÉS

Nem tart a Red Bull Racing délutáni dominanciájától a McLaren brit versenyzője, Jenson Button, mivel úgy véli, az energiaital-gyárosokra kemény verseny vár Valenciában.


Nem tart a Red Bull Racing délutáni dominanciájától a McLaren brit versenyzője, Jenson Button, mivel úgy véli, az energiaital-gyárosokra kemény verseny vár Valenciában.

Habár a Red Bull párosa – Sebastian Vettel és Mark Webber – kibérelte az első rajtsort az Európa Nagydíj szombati időmérőjén, Button szerint folytatódik majd az elmúlt versenyeken látott tendencia, miszerint versenytempó tekintetében a McLaren autói fel tudják venni a harcot az osztrák csapat RB7-eseivel.

„Nem gondolom azt, hogy elhúznak majd tőlünk. Ha megnézzük az elmúlt néhány versenyt, akkor azt hiszem, képesek leszünk versenyezni velük” – mondta Button Valenciában.

„Ez egy olyan hely, ahol ha van egy jó autónk, mely remekül üzemel a magas hőmérsékletek közepette, akkor az nagy különbséget jelenthet. A DRS-zónák nagyszerű lehetőségeket kínálnak az előzésre, és ezekkel a gumikkal azt is nehéz tudni, hogy melyik stratégia az ideális.”

„Általában jók vagyunk abban, hogy a megfelelő döntéseket hozzuk meg, szóval nem tartok attól, hogy könnyedén elsétálnak majd. Azt hiszem, nagyszerű versenynek nézünk elébe.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy további fejlődésre van szükségük az időmérős tempó tekintetében, ám úgy érzi, a júliusi Brit Nagydíjon tisztábban látnak majd, amikor az FIA szabályozza a fújt diffúzorok használatát.

„Még nem vagyunk olyan gyorsak, mint szeretnénk az időmérőn, de majd meglátjuk” – magyarázta a szakember.

„Van két nagyszerű versenyzőnk, és a legutóbbi három versenyen elég jó autó állt rendelkezésünkre, persze semmi sem garantált. Idén azzal töltöttünk el némi időt, hogy megértsük az abroncsokat, ez pedig elég nagy kihívást jelent. Nyilvánvaló, hogy szeretnénk gyorsabbak lenni az időmérőkön: majd kiderül, mi történik Silverstone-ban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!