Button szerint küszködhet a McLaren a szezon elején

Hátrányban lehet a 2013-as Forma-1-es idény első versenyein a McLaren alakulata – legalábbis így gondolja Jenson Button, aki ugyanakkor kifejtette, hosszú távon kifizetődő lehet, hogy a wokingi gárda sok területen megújította autóját.


Hátrányban lehet a 2013-as Forma-1-es idény első versenyein a McLaren alakulata – legalábbis így gondolja Jenson Button, aki ugyanakkor kifejtette, hosszú távon kifizetődő lehet, hogy a wokingi gárda sok területen megújította autóját.

Button tegnap vette át az MP4-28-as versenygép volánját Barcelonában csapattársától, Sergio Pereztől, elmondása szerint azonban az új autó egyelőre rendkívül következetlenül teljesít, ami probléma.

„Nehéz megérteni, mi a helyzet az autóval” – mondta a brit pilóta.

„Időnként jónak tűni, máskor viszont nem. Alapvetően az autó megértése okozza a legfőbb problémát. Úgy kellene teljesítenie, ahogy várjuk, de olykor nem ez a helyzet.”

„Azonban van, hogy nagyszerűen teljesít. Csütörtökön 1 perc 22,8 másodperces kört futottam a kemény keverékkel, ami nem túl rossz, ha figyelembe vesszük, mennyi üzemanyag volt az autóban. Checo [Sergio Perez] a lágyakkal szerdán 1:22.8-et futott, ami ugyancsak jó.”

„A tempó ott volt Jerezben, csak épp nem mindig. Nem tudjuk, hogy állunk, egyelőre nincs értelme összehasonlítani magunkat a többiekkel. A saját problémáinkat kell megoldanunk, a legtöbbet kell kihozni az autóból.”

A McLaren néhány riválisával ellentétben számos területen újított az új autó tervezésekor, és bár ez hosszú távon kifizetődő lehet, Button attól tart, a szezon elején problémákba ütközhetnek.

„Ha az idei szezont a tavalyi autó továbbfejlesztésével kezdtük volna, és azon dolgoztunk volna tovább a 2013-as évre, akkor egy nagyon jó autóval állhattunk volna rajthoz az év első versenyén. Azt nem tudom, hogy jobb lett volna-e az MP4-28-asnál. De biztosan nagyon erős lett volna. Viszont három-négy futam után rá kellett volna jönnünk arra, hogy nincs több fejlesztési potenciál benne.”

„Számunkra fontos, hogy változtassunk az autón télen, mivel így új fejlesztési irányokat vehetünk fel az év során. A szezon nagyon hosszú, 19 versenyen kell jól szerepelnünk, egész évben erősnek kell lennünk, nemcsak az első versenyeken.”

„Még mindig úgy gondolom, hogy versenyképesek leszünk Melbourne-ben. A pályát imádom, és általában jól teljesítettem itt a múltban. De megvan az esély arra, hogy azok a csapatok, melyek tavalyi autóikat fejlesztették tovább az idei évre, ugyancsak erősek lesznek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!