Button szerint nehéz lesz vezetni az új versenyautókat

A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button meg van győződve arról, 2014-ben sokkal nehezebb lesz majd vezetni a Forma-1-es versenyautókat.


A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button meg van győződve arról, 2014-ben sokkal nehezebb lesz majd vezetni a Forma-1-es versenyautókat.

A száguldó cirkuszban egy éra ért a végéhez azzal, hogy leköszöntek a V8-as erőforrások, melyek helyét jövőre az 1,6 literes V6-os turbómotorok veszik majd át.

A nyomatékosabb aggregátok miatt a versenyzőknek némiképp változtatniuk kell vezetési stílusukon, hogy ne terheljék túl a hátsó abroncsokat.

Button a szimulátorban már kipróbálhatta a McLaren 2014-es modelljét, ám véleménye szerint csak akkor derül ki igazán, mivel állnak szemben, ha élesben is vezethetik a jövő évi versenyautókat.

„A motor megértéséről szól a történet, illetve, hogy miképp bánunk a motorerővel, mert nem lesz könnyű” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„Sokat fogunk dolgozni a szimulátorban, és sok mindenen átrágjuk majd magunkat, hogy lefogjuk a motorerőt, mert nem igazán vagyunk hozzászokva ehhez. 14 éve versenyzem már az F1-ben, és soha nem volt ekkora nyomaték, szóval teljesen más lesz, mint eddig.”

„Viszont azt gondolom, a valóságban könnyebb lesz, mint a szimulátorban. A kezdeti túlkormányzottságot nagyon nehéz érezni a szimulátorban. Tehát igazi autóval könnyebb lesz, de még így is kemény feladat vár ránk. A tempós kanyarokban sokáig nem nyomjuk a gázt, és várnunk kell, amíg lecsökken a motorerő. Nem arról lesz már szó, hogy nagy lesz a leszorítóerő, és kicsi a nyomaték, és még akkor is könnyen visszahozod a gépet, ha egy kicsit szélesen vetted az adott kanyart.”

„Ha például a barcelonai 3-as kanyarban szélesen fordulsz, nemcsak kicsúszol, de még el is veszíted az autó hátulját a nagy nyomaték miatt.”

„És nem hiszem, hogy emiatt izgalmasabb lesz vezetni. Folyamatosan küzdeni fogunk a tapadással, szóval nem gondolom azt, hogy megnő majd az izgalom.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!