Button szerint vannak még bajok a McLarennel - F1VILÁG.HU

Button szerint vannak még bajok a McLarennel

HIRDETÉS

Egyelőre még nem sok jót tud mondani a McLaren Mercedes legújabb fejlesztéseiről a gárda angol versenyzője, Jenson Button – a tizenötszörös futamgyőztes szerint nagyon sok munka vár még rájuk.


Egyelőre még nem sok jót tud mondani a McLaren Mercedes legújabb fejlesztéseiről a gárda angol versenyzője, Jenson Button – a tizenötszörös futamgyőztes szerint nagyon sok munka vár még rájuk.

Button mindkét pénteki szabadedzést a hatodik helyen zárta, és bár Sam Michael sportigazgató rendkívül elégedetten nyilatkozott a McLaren legújabb újításairól, Button úgy érzi, az autóval kapcsolatos problémák továbbra is fennállnak.

„Még nem tudjuk határozottan kijelenteni, hogy a fejlesztések, amiket erre a versenyre hoztunk, javítottak-e az autón” – mondta a 2009-es év Forma-1-es világbajnoka. „Lehet, hogy nem is sikerült olyan nagyot előrelépnünk, mint vártuk – még mindig megvannak az autó problémái, viszont egy kicsit jobbnak tűnik a gép.”

„Az elmúlt néhány hétben nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy új elemekkel érkezzünk meg ide, ami nagyszerű. A mai edzésnap jobbára arról szólt, hogy minél több kilométert megtegyünk ezekkel az alkatrészekkel. Most pedig le kell ülnünk, és az este folyamán át kell rágnunk magunkat ezeken az adatokon – bőven lesz min.”

Button elmondta, óriási a különbség a kétféle gumikeverék között: a közepes keverék jól viselkedik, és bár a lágyabb egy körön sokkal gyorsabb, folyamatosan veszít teljesítményéből – ráadásul drasztikusan.

„Azt hiszem, a versenyen elég sokat használjuk majd az elsődleges abroncsokat. Az opciós keverék teljesen átalakítja az autót: egy körön sokkal jobb a tapadás, de aztán az ember elkezd időt veszíteni minden egyes körben.”

Button a Kínai Nagydíj második szabadedzésén defektet is kapott, miután az egyik kanyarban csúnyán elfékezte bal elsőjét.

„Azt követően kaptam defektet, miután már eldöntöttem, hogy kiállok a bokszba. Megérkeztem a 14-es kanyar féktávjára, blokkoltam a bal elsőt, ami aztán defektes lett. Elég nagy lyuk keletkezett rajta. Jó, hogy ez a kanyar a bokszkijárat előtt van.”

Ami pedig a McLaren hétvégi esélyeit illeti, nos, a mezőny legtapasztaltabb versenyzője igyekezett diplomatikusan fogalmazni: „Nem hiszem, hogy az élen harcolunk majd ezen a hétvégén, de valakivel biztosan megküzdünk majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!