Button szerződést hosszabbított a McLarennel

A McLaren Mercedes alakulatánál folytatja forma-1-es pályafutását Jenson Button, miután nemrégiben egy több évre szóló megállapodást írt alá a wokingi gárdával – jelentették be szerdán hivatalos közleményben.


A McLaren Mercedes alakulatánál folytatja forma-1-es pályafutását Jenson Button, miután nemrégiben egy több évre szóló megállapodást írt alá a wokingi gárdával – jelentették be szerdán hivatalos közleményben.

Button 2010-ben csatlakozott a McLaren alakulatához, miután az azt megelőző idényben világbajnoki címet szerzett a Brawn GP csapatával.

A brit versenyző eddig négy futamot nyert a McLaren színeiben, és már jó ideje tárgyalt a csapattal szerződése meghosszabbításáról.

Szerdán a McLaren hivatalos közleményben tudatta, hogy mindenben sikerült megegyezniük, így Button egy több évre szóló kontraktust írt alá a brit istállóval.

„Soha nem éreztem még olyan otthonosan magam egy csapatnál, mint a McLarennél. Életem négy legjobb versenyét nyertem meg ezzel a csapattal, jelenleg második vagyok a bajnoki tabellán, és úgy érzem, jobban versenyzem, mint valaha” – fogalmazott a 2009-es év legjobbja.

„Az ember csakis a megfelelő támogatással érheti mindezt el: őszintén hiszek abban, hogy a szenvedély és a vágy a győzelemre sokkal erősebb a McLarennél, mint bárhol másutt. Soha nem csináltam titkot abból, hogy továbbra is versenyeket akarok nyerni és világbajnok akarok lenni, és őszintén hiszem, hogy ez az a hely, ahol ezeket a célokat elérhetem.”

„Mi a McLarennél tudjuk, hogyan kell nyerni, és továbbra is azon fáradozunk, hogy tovább finomítsunk egy olyan szervezetet, mely ezt még hosszú évekig képes lesz garantálni.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh hozzátette: „Jenson egy nagyszerű versenyző, egy fantasztikus srác. Valójában teljes biztonsággal állíthatom, hogy ő a valaha volt egyik legtehetségesebb és legelismertebb versenyzőnk, ezért el vagyok ragadtatva attól a ténytől, hogy velünk folytatja a jövőben.”

„Biztos vagyok abban, hogy építkezni tud azokra a sikerekre, melyeket elért velünk, így a jövőben még eredményesebb lehet.”

Button csapattársa, Lewis Hamilton elmondta, Buttonnal közösen mindent megtesznek azért, hogy újabb világbajnoki címekkel örvendeztessék meg a McLaren szurkolóit.

„A McLaren egyedülálló és eredményes tradícióval rendelkezik a Forma-1-ben, és büszke vagyok, hogy része lehetek ennek” – fogalmazott a 2008-as év világbajnoka.

„Karrierem legszebb pillanata volt, amikor megnyertem a világbajnokságot ezzel a csapattal. Jenson és én továbbra is ki vagyunk éhezve és soha nem vágytunk még ennyire arra, hogy további versenyeket és világbajnoki címeket nyerjünk a jövőben.”

A McLaren Mercedes által kiadott hivatalos közlemény mindazonáltal nem emeli ki, hogy Button pontosan hány évre szóló megállapodást írt alá Wokingban.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!