Button: Tanulnunk kell az elkövetett hibákból

Jenson Button, a McLaren Mercedes brit versenyzője úgy véli, csapatának tanulnia kell az elkövetett hibákból, amennyiben azt akarja, hogy jövőre már a szezon elejétől kezdve versenyképes autóval álljon rajthoz.


Jenson Button, a McLaren Mercedes brit versenyzője úgy véli, csapatának tanulnia kell az elkövetett hibákból, amennyiben azt akarja, hogy jövőre már a szezon elejétől kezdve versenyképes autóval álljon rajthoz.

A McLaren idei versenygépét egy radikális kipufogórendszerrel szerelték fel a téli teszteken, később azonban kiderült, ez se nem megbízható, se nem elég versenyképes ahhoz, hogy a csapat harcba szálljon legfőbb riválisaival. Az évadnyitóra így a wokingi gárda egy módosított megoldással érkezett, melynek köszönhetően Lewis Hamilton másodikként tudott célba érni.

Ugyan a csapat eddig négy versenyt megnyert idén, a Red Bull dominanciájával az angolok sem tudtak mit kezdeni. Jenson Button szerint alakulatának okosabban kell felhasználnia a téli tesztidőszakot, hogy ne ismétlődhessen meg még egyszer a fent említett probléma.

„Jelen pillanatban nem tudom megmondani, mennyire leszünk jók jövőre” – fogalmazott 2009 világbajnoka.

„Mindenki egyre korábban kezdi megépíteni jövő évi autóját, és azt mondják, jobb munkát fogunk végezni a többieknél: de hogy is tudnánk ezt megjósolni? A Ferrarinál azt mondják, uralni fogják a Forma-1-et a következő 300 évben, vagy valami ilyesmi, de nekem fogalmam sincs, mennyire leszünk gyorsak jövőre.”

„Remélem, hogy versenyképesek leszünk és úgy gondolom, sokat tanultunk az idei szezonból abból a szempontból, hogy kipróbálunk új dolgokat a tél során, jól felkészülünk az első tesztre és nem pazaroljuk az időt a tesztidőszakban – hiszen alapvetően az összes téli teszt értelmetlenül telt számunkra legutóbb.”

„Felraktuk az első versenyre az új kipufogót, ami végül nagyszerű lett. Viszont ha ezzel kezdjük a munkát és három hétig tesztelni tudjuk – ezáltal még tovább javíthatjuk -, akkor meg is nyerhettük volna az első futamot.”

„Nyilván van némi kockázata annak, amikor új elemeket próbálunk ki a tél folyamán – mint például a kipufogó , ami idén rendkívül nagy hangsúlyt kapott.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!