Button úgy érzi, megoldották a problémákat - F1VILÁG.HU

Button úgy érzi, megoldották a problémákat

HIRDETÉS

Jenson Button magabiztosan nyilatkozott az Európa Nagydíj délutáni edzését követően, ahol a második helyen végzett. A brit versenyző úgy gondolja, csapatának minden esélye megvan arra, hogy visszatérjen az élre.

Jenson Button magabiztosan nyilatkozott az Európa Nagydíj délutáni edzését követően, ahol a második helyen végzett. A brit versenyző úgy gondolja, csapatának minden esélye megvan arra, hogy visszatérjen az élre.

Azt követően, hogy az első hét futamból hatot megnyert, Button még csak a dobogóra sem állhatott fel az elmúlt három versenyen, ahol valamilyen okból kifolyólag, csúnyán visszaesett csapata teljesítménye.

A brackley-i bázisú alakulat azonban rengeteget dolgozott a négyhetes nyári szünetben, és az eddig látottak alapján úgy tűnik, sikerült megoldania a problémákat.

Button is elégedett a csapat eddigi teljesítményével, és bízik a legjobbakban.

“Egy eredményes első edzésnapon vagyunk túl, és jó látni, hogy az autó úgy tűnik, ismét jó formában van” – mondta a brit pilóta.

“Elsődleges feladatunk a helyes beállítások megtalálása volt, majd összehasonlítást, illetve kiértékelést végeztünk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a kéthetes leállás után, jó irányba haladt a munka a gyárban.”

“Van még mit dolgoznunk a beállításokon a kvalifikáció előtt, mert még nem vagyok teljes mértékben megelégedve az egyensúllyal, de azt kell mondanom, hogy megnyugtatónak tűnik az autó teljesítménye.”

A csapat vezetője, Ross Brawn hozzátette, hogy a nagy meleg mindenképpen segítségükre van Valenciában, ahol eddig nem is volt problémájuk a gumik megfelelő hőmérsékletre hevítésével, ami miatt sokat szenvedtek az elmúlt versenyeken.

“Jól kezdtük a hétvégét, két erős edzéssel” – magyarázta. “A pálya hőmérséklete igen magas, a délután folyamán az 50 fokot is elérte, így nincs problémánk a gumik felmelegítésével, és nem léptek fel olyan problémák, mint az elmúlt néhány versenyen.”

Rubens Barrichello is magabiztosan várja a folytatást, mert úgy érzi, minden esélyük meglesz arra, hogy ismét az élmezőnyben harcolhassanak.

Hirdetés

“Nagyon, de nagyon örültem, mert a délelőtti edzésen megfutott legjobb időmet, rögtön az első próbálkozásom alkalmával értem el, szóval az autó rengeteget javult az utolsó futamhoz képest” – mondta a brazil versenyző, aki az élen végzett az első tréningen.

“A csapat sokat dolgozott azon, hogy megértse az elmúlt időben fellépett problémákat, és az új elemeknek köszönhetően, sikerült újabb előrelépést elérnünk, így azt gondolom, hogy jók leszünk ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!