Button úgy érzi, túl korán döntött jövőjéről - F1VILÁG.HU

Button úgy érzi, túl korán döntött jövőjéről

HIRDETÉS

Jenson Button elmondása szerint már bánja, hogy túl korán hozta meg döntését visszavonulásával kapcsolatban, ugyanis jelenleg is nagyon élvezi a versenyzést a Forma-1-ben.


Jenson Button elmondása szerint már bánja, hogy túl korán hozta meg döntését visszavonulásával kapcsolatban, ugyanis jelenleg is nagyon élvezi a versenyzést a Forma-1-ben.

A 2009-es világbajnok szeptember elején jelentette be, hogy nem fog versenyezni a 2017-es szezonban, és átadja helyét Stoffel Vandoorne-nak a McLarennél a jövő évben.

Button pályafutása utolsó versenyére készül vasárnap Abu Dhabiban, ám elmondta, hogy egy kicsit későbbre kellett volna halasztania döntését jövőjét illetően, mert időközben megváltozott a véleménye.

„Személy szerint azt gondolom, hogy az augusztus nagyon korai volt a döntés meghozása szempontjából” – mondta a 36 éves brit versenyző.

„Azt gondolom, hogy mikor egy versenyző döntést hoz arról, hogy elhagyja a sportot, a lehető legkésőbbre kell ezt a döntést halasztania. Én nagyon korán döntöttem, és a véleményem megváltozott azóta, amiért kár, pedig nem gondoltam, hogy ez lesz a helyzet.”

„A holnapi nagy nap számomra, de nem úgy állok neki, hogy ez lesz az utolsó versenyem, hanem nagyon izgatott vagyok, mert tudom, hogy jól fogok szerepelni, és mindent megteszek azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzam a helyzetekből, ahogy azt mindig is teszem.”

Button mindezek ellenére elmondta, hogy nincsenek rossz érzései döntésével kapcsolatban, jóllehet máig élvezi azt, amit csinál, a versenyzést.

„Örülök a döntésemnek” – folytatta. „Ki tudja, mi történik majd jövőre, de nem ez volt az oka annak, hogy elhagyom a sportot.”

„Ez volt a megfelelő alkalom. Visszagondolva, mikor augusztusban meghoztam a döntést, jól átgondoltam, és azt hiszem, hogy ez volt a megfelelő dolog, amit tehettem.”

Hirdetés

„Bízom benne, hogy a csapat versenyképes lesz jövőre, továbbra is a csapat tagja maradok, és már alig várom azokat a versenyeket, ahol jelen leszek majd a következő szezonban.”

Button hozzátette, hogy nem vonul vissza, továbbra is a csapattal dolgozik majd.

„Nem vonulok vissza” – hangsúlyozta.

„Ez egy rossz szóhasználat, amit túl gyakran kapok meg. 36 éves vagyok, egyértelműen nem vonulok vissza. Jövőre is a csapattal dolgozom majd.”

„Más dolgokkal versenyzek, és a jövőben egészen 70 valahány éves koromig vezetni fogok. Addig nem vonulok vissza. Az egyetlen különbség az, hogy pénzt kapok-e a vezetésért, avagy sem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!