Button védelmébe vette Hamiltont - F1VILÁG.HU

Button védelmébe vette Hamiltont

HIRDETÉS

Jenson Button megvédte csapattársát, Lewis Hamiltont, akit több korábbi világbajnok is élesen bírált Montrealban. Niki Lauda az FIA helyében megbüntetné a brit versenyzőt a pályán mutatott viselkedése miatt.


Jenson Button megvédte csapattársát, Lewis Hamiltont, akit több korábbi világbajnok is élesen bírált Montrealban. Niki Lauda az FIA helyében megbüntetné a brit versenyzőt a pályán mutatott viselkedése miatt.

Button elmondta, felnéz csapattársára, akiről úgy gondolja, a mezőny egyik legjobb pilótája, mivel mindig a tökéletes munkára törekszik. Ezzel együtt természetesen sokat foglalkozik vele a média, de a McLaren versenyzője szerint ez együtt jár a jó szerepléssel.

“Lewis sokat van a címlapokon, mert nagyon jó.”

“Ő egy versenyző, egy harcos. Számomra ez az ok, amiért itt vagyok, egy olyan ember ellen és mellett, aki szuper tehetséges, a legjobb pilóta, akit valaha a Forma-1-ben láttam.”

“Jó kihívás ellene versenyezni. Tiszteletben tartjuk egymást, sokat csatáztunk eben az évben, és tavaly sohasem ütköztünk. Mindig hagytunk helyet egymásnak. Ez számomra nagyon kedvező helyzet.”

Button nem ért egyet a Hamiltont kritizálókkal, és úgy véli, egy pilótának lehetnek rossz döntései, még ha csapattársának az utóbbi időben ezekből kicsit több is volt a kelleténél.

“Szóval nem értek egyet azzal, amit Niki mondott. Úgy gondolom, a stílusa agresszív, aki mindig tökéletességre törekszik. Néha jól cselekszik, néha nem, de ez mindannyiunknál ugyanígy van. Ő egyszerűen többször találja magát ilyen szituációkban, mint mi.”

Button és Hamilton Kanadában ütköztek össze először, amikor szoros harcot vívtak egymással, amikor a balesetet követően Lewis feladni kényszerült a futamot.

“Természetesen nagyon sajnálom, hogy összeütköztünk. Beszéltünk róla, nem láttam, hogy ott van mögöttem. Kibújt mögöttem, majd összeértünk, ami mindkettőnk számára szomorú.”

Hirdetés

A brit versenyző elmondta, megbeszélték a dolgot, és semmilyen probléma nem származott ebből kettejük között.

“Foglalkoztatott a dolog, mert természetesen senki nem szeret ütközni a csapattársával. Ez a legrosszabb. De beszéltünk róla, és igazából nagyon kedves volt. Ő volt az egyike azon embereknek, akik elsőként gratuláltak a győzelmemhez, ami nagyon szép tőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!