Button véget vetne nyeretlenségi sorozatának

Jenson Button elmondta, hogy esze ágában sincs megelégedni a biztos pontszerző helyekkel, és kivédekezni az idény hátralévő részét, sőt mi több, minden eddiginél agresszívebb lesz a versenyeken, és mindent megtesz majd azért, hogy ismét győzelmet szerezzen.

Jenson Button elmondta, hogy esze ágában sincs megelégedni a biztos pontszerző helyekkel, és kivédekezni az idény hátralévő részét, sőt mi több, minden eddiginél agresszívebb lesz a versenyeken, és mindent megtesz majd azért, hogy ismét győzelmet szerezzen.

Azt követően, hogy az első hét versenyből hatot megnyert, és tetemes előnyre tett szert a többiekkel szemben, Button teljesítménye visszaesett, amit az is jól bizonyít, hogy az utolsó öt futamon még csak a dobogóra sem állhatott fel.

Bár ellenfelei hullámzó teljesítményének köszönhetően még mindig 16 pont az előnye, a brit pilóta tisztában van azzal, hogy nem rendezkedhet be a védekezésre, hanem továbbra is a győzelmekre kell hajtania, mert csak így zsebelheti be a bajnoki címet az idei szezonban.

“Össze kell szednünk magunkat, és ismét el kell kezdenünk versenyképesnek lenni” – mondta Button. “Elég lenne a negyedik, ötödik helyen befutnom a hátralévő versenyeken, de nem erre hajtok. Győzelmeket akarok szerezni.”

“Mondhatnák azt, hogy gondoljak a bajnokságra, de még győzelmeket akarok. Ezért vagyok a sportban, és ezt szeretem csinálni, az élen versenyezni. Szóval agresszív leszek. Nem fogok hirtelen visszavenni az időmérő után, és óvatoskodni a versenyen, csak azért mert az ötödik helyen állok.”

“Továbbra is jól akarok szerepelni, versenyeket akarok nyerni, versenyképes akarok lenni, és remélhetőleg ez is fog történni Monzában” – folytatta a listavezető, aki már alig várja a következő versenyeket, ahol reményei szerint jól fog teljesíteni csapata.

“Nem szabad elveszítenünk a fejünket, továbbra is higgadtnak kell maradnunk, hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk dolgozni, és közösen megoldjuk a problémáinkat, hogy megfelelően beállíthassuk az autót Monzára. Már beszéltünk arról, hogy mit fogunk tenni a jövő hétvégi futamon, amit már izgatottan várok.”

“Pozitívan és izgatottan várom a következő versenyek kihívásait. Nem vagyok frusztrált vagy negatív. Még egy kicsit dolgoznunk kell azon, hogy biztosan jól működjenek az autóink a rázóköveken Monzában, de ez egy olyan pálya, amely feküdhet nekünk.”

Ami pedig az erősorrendet illeti, Button így folytatta: “Nem hiszem, hogy a Red Bull lenne a legnagyobb ellenfelünk az olasz ringen. Szerintem inkább a McLarenre és a Force Indiára kell majd odafigyelnünk, mert jól mennek alacsony leszorító erővel.”

“Kimi is gyors lesz, és azt még nem tudom, ki vezeti a másik Ferrarit” – magyarázta a brit pilóta, aki tisztában van azzal, hogy komoly előnyben lehetnek a KERS-szel szerelt autók Monzában.

“Már nagyon várjuk a versenyt, mert egy olyan pálya, ami feküdhet autóinknak, bár ha a KERS rendelkezésünkre állna, az jobb lenne, hiszen azt duplán használhatod a hosszú célegyenesben. Hat másodperced van a Parabolica ív kijáratától, és hat másodperced a célegyenes után, így a kvalifikáción akár 5-6 tizedet is adhatnak nekünk egy kör alatt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!