Button vette át a vezetést Spanyolországban - F1VILÁG.HU

Button vette át a vezetést Spanyolországban

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Jenson Button bizonyult a leggyorsabbnak a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki délutáni szabadedzésén. A második helyen Sebastian Vettel, míg a harmadikon Nico Rosberg zárt.


A McLaren Mercedes brit versenyzője, Jenson Button bizonyult a leggyorsabbnak a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki délutáni szabadedzésén. A második helyen Sebastian Vettel, míg a harmadikon Nico Rosberg zárt.

Akárcsak délelőtt, a második tréningen is kedvező időjárás fogadta a királykategória mezőnyét. A hőmérséklet természetesen jócskán megemelkedett délutánra, 40°C felett jár az aszfalt hőmérséklete, és a levegő hőmérséklete is megközelítette a 30°C-ot.

Míg a délelőtti gyakorlás során kivétel nélkül mindenki a Pirelli kemény keverékű abroncsaival dolgozott, addig délutánra már előkerültek a lágy vegyületek is.

A legjobb kört végül az edzés során többször alulkormányzottságra panaszkodó Jenson Button futotta meg: 1:23.399-es ideje bő másfél tizedmásodperccel bizonyult jobbnak, mint a kétszeres világbajnok Sebastian Vettelé.

A harmadik helyre Nico Rosberg érkezett meg a Mercedesszel, míg a negyedik pozícióban Lewis Hamilton zárt.

Jól szerepeltek délután a Lotusok is. A kezdeti bizonytalanság után Kimi Räikkönen és Romain Grosjean az ötödik, illetve hatodik legjobb időt érte el, megelőzve a Red Bull ausztrálját, Mark Webbert.

A Mercedes másik versenyzője, Michael Schumacher ezúttal nyolcadik lett, míg a legjobb tízbe verekedte még magát Kamui Kobayashi és Nico Hülkenberg is.

A nyitóedzésen mutatott remek formát nem tudta átmenteni délutánra a Ferrari: Massa ezúttal Alonso előtt zárt a tizenegyedik helyen, míg a kétszeres világbajnok csak tizennegyedik lett.

A sereghajtó alakulatok közül nem meglepő módon ezúttal is a Caterham bizonyult a legjobbnak, míg a sort a HRT versenyzői zárták. A spanyol kiscsapat egyáltalán nem lehet elégedett, hiszen Narain Karthikeyan mért kör nélkül zárta a délutáni tréninget. Az indiait elektronikai probléma hátráltatta, és mikor bő 1 órás várakozás után nagynehezen pályára hajtott, autója két kör után megállt alatta.

Hirdetés

A szabadedzésen egyébként különösebb incidensek nem borzolták a kedélyeket: Mark Webber, Sergio Perez és Heikki Kovalainen tett látogatást a kavicságyban, ám mindhárman folytatni tudták a körözést.

A program szombaton 11 órakor folytatódik majd a harmadik szabadedzéssel, míg az időmérőt délután 2-kor tartják Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!