Button vette át a vezetést Törökországban - F1VILÁG.HU

Button vette át a vezetést Törökországban

HIRDETÉS

A McLaren-Mercedes brit versenyzője, Jenson Button végzett az élen a forma-1-es Török Nagydíj második szabadedzésén. A második helyre Rosberg, míg a harmadikra Hamilton érkezett meg.


A McLaren-Mercedes brit versenyzője, Jenson Button végzett az élen a forma-1-es Török Nagydíj második szabadedzésén. A második helyre Rosberg, míg a harmadikra Hamilton érkezett meg.

A délelőtti tréninggel ellentétben ezúttal száraz pályán folytathatták a megkezdett munkát a csapatok. Noha a levegő hőmérséklete továbbra is 14 °C körül mozgott, az esőfelhők elvonultak a pálya fölül.

A legjobb kört ezúttal a mclarenes Jenson Button futotta meg, aki 1:26.456-es idejével alig 65 ezredmásodperccel utasította maga mögé a mercedeses Nico Rosberget. A csillagos márka jól szerepelt a délutáni gyakorláson, hiszen a hétszeres világbajnok Michael Schumacher Lewis Hamilton mögött negyedik lett.

A Red Bull számára nem indult jól a hétvége, hiszen Sebastian Vettel a délelőtt elszenvedett baleset következtében pályára sem tudott hajtani a második tréningen, míg Mark Webber közel 7 tizedmásodperces hátránnyal ötödik lett.

A Ferrari számára sem a várakozásoknak megfelelően alakult a pénteki nap: Felipe Massa csak hatodik lett délután, míg Fernando Alonso hidraulikai problémákkal küszködött, és végül csak tizenegyedikként zárt.

A reggeli esőben remeklő Vitaly Petrov ezúttal is beverekedte magát a legjobb tíz közé, hetedik lett, megelőzve Paul di Restát, Sergio Perezt, valamint Adrian Sutilt. Csapattársa, Nick Heidfeld ezúttal csak tizenharmadik lett.

A másfél órás gyakorlás során is láthattunk kisebb kicsúszásokat, a leglátványosabbat kétségkívül Michael Schumacher szenvedte el, aki az egyik Force Indiának utat adva – a még nedves kerékvetőn – megcsúszott.

A Forma-1 mezőnyéhez tavaly csatlakozott alakulatok közül ezúttal is a Lotus bizonyult a legjobbnak, Jarno Trulli még Kamui Kobayashit is megelőzte délután, míg Heikki Kovalainen szintén a Virgin és a HRT versenyzői előtt végzett.

A hétvége programja szombaton, a 10 órakor kezdődő harmadik szabadedzéssel folytatódik.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!