Buttonnak az egyensúllyal akadtak gondjai - F1VILÁG.HU

Buttonnak az egyensúllyal akadtak gondjai

HIRDETÉS

Nem teljesen elégedett a McLaren MP4-27-es versenygépének pénteki teljesítményével a gárda brit versenyzője, Jenson Button.


Nem teljesen elégedett a McLaren MP4-27-es versenygépének pénteki teljesítményével a gárda brit versenyzője, Jenson Button.

A 2009-es év legjobbja elárulta, nehéz napon van túl, hiszen az első és a második szabadedzésen is küszködött az autó balanszával.

A mclarenes végül a hatodik helyen zárta a napot, fél másodperccel lemaradva csapattársától, Lewis Hamiltontól.

„Nem volt túl jó nap, de még rengeteg adaton rághatjuk át magunkat, hogy megértsük, miért nem sikerült megtalálni a megfelelő egyensúlyt” – nyilatkozta Button. „De az autó nyilvánvalóan működik, csak rendbe kell szednünk a különböző területeket, és működésre kell bírnunk a gumikat – ami Lewisnak egyértelműen sikerült.”

„Az autónak jó a tempója, csak ki kell hozni belőle. A célunk viszont az, hogy az első sorba kvalifikáljuk magunkat. Nehéz tudni, mely csapatok gyorsak, a harmadik edzésen vélhetően tisztább képet kapunk majd. Reménykedünk abban, hogy előrébb kerülhetünk annál, mint ahol ma voltunk.”

Hamilton – aki váltócsere miatt öt rajthelyes büntetéssel kénytelen számolni – elárulta, reméli, hogy az időmérőből sikerül a lehető legjobbat kihozni, így a hatodik helyről vághat neki a vasárnapi viadalnak.

„Nagyon várom már a holnapi időmérőt. Remélhetőleg a lehető legjobb helyen végzünk majd, szóval a büntetés nem érint minket olyan rosszul” – fogalmazott.

„Úgy gondolom, még versenyben vagyunk. Ha megnézzük a legutóbbi versenyt, láthatjuk, hogy Fernando [Alonso] elég hátulról rajtolt, szóval pozitívan várjuk a versenyt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!