Buttonnak kezd fájni a McLaren sikertelensége - F1VILÁG.HU

Buttonnak kezd fájni a McLaren sikertelensége

HIRDETÉS

A Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button azt mondja, kezd egyre fájdalmasabbá válni a McLaren Honda idei sikertelensége.


A Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button azt mondja, kezd egyre fájdalmasabbá válni a McLaren Honda idei sikertelensége.

A Szingapúri Nagydíjon tovább folytatódott a patinás istálló vesszőfutása, nemcsak Button, hanem csapattársa, Fernando Alonso is kiesett, így 20 év után először fordult elő, hogy egy szezonon negyedik alkalommal nem jutott el a kockás zászlóig a McLaren egyik autója sem.

„Nehéz versenynap, és nehéz hétvége volt ez számunkra” – ismerte el Jenson Button, akiről azt pletykálják, szinte biztos, hogy az idei szezont követően befejezi F1-es pályafutását.

„Azt hittük, sokkal versenyképesebbek leszünk, de nem voltunk. Meg fogjuk nézni, mit és hogyan csináltunk, hogy mit kellett volna tennünk, és merre tovább innen.”

„De igen, fáj egy kicsit a dolog, és azt gondolom, ez az egész csapatnak nagyon nehéz. Hiszen még így is elképesztő munkát végeznek, éjt nappallá téve dolgoznak Wokingban és Japánban, és ez így fog folytatódni. Egyszerűen arról van szó, hogy nem fejlődünk olyan gyorsan, mint szeretnénk.”

„Ezen a versenyen pontokat szerezhettünk volna, de a Manor kivételével erre minden autónak lehetősége van, ha szerencsések, szóval őszintén szólva ez nem egy nagy cél.”

Amikor Buttont arról kérdezték, meddig tart a türelme, így felelt: „Nem tudom, de nem vagyok egyedül, ez egy csapatmunka.”

„Tudjuk, hogy momentán ez még nem elég. Keményen kell dolgoznunk tovább.”

Hétvégén a Honda hazai versenye, a Japán Nagydíj következik, ám a pálya vonalvezetéséből adódóan ez egy újabb nehéz helyszín lesz a McLarennek. Ráadásul a hírek szerint Button hétvégén jelentheti be, az év végén távozik az istállótól.

Hirdetés

„Úgy hiszem, a rajongók nagyon támogatóak lesznek ezen a hétvégén. Mindig azok voltak. 2007-ben a Honda Föld-festésű autójával versenyeztem itt, és akkor is mindenben támogattak. Nehéz év az idei, de semmi ahhoz az évhez képest.”

„Szóval nagyon várom már a hétvégét. Imádom Szuzukát, még ha véleményem szerint nem is lesz valami jó versenyünk itt. De rengeteg támogatást kapunk majd, a Honda hazai pályája ez, ők a tulajdonosai, szóval nagyon várom. A japán rajongók pedig mindig fantasztikusak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!