Buttonnak még nem fekszik az új McLaren - F1VILÁG.HU

Buttonnak még nem fekszik az új McLaren

HIRDETÉS

Jenson Button egyáltalán nincs elkeseredve amiatt, hogy kikapott csapattársától, Lewis Hamiltontól a szezonnyitón Bahreinben, azonban elmondta, hogy még sokat kell hangolni új autóján, hogy az megfelelően illeszkedjen vezetési stílusához.


Jenson Button egyáltalán nincs elkeseredve amiatt, hogy kikapott csapattársától, Lewis Hamiltontól a szezonnyitón Bahreinben, azonban elmondta, hogy még sokat kell hangolni új autóján, hogy az megfelelően illeszkedjen vezetési stílusához.

A világbajnoki címvédő mind az időmérőn, mind a versenyen alulmaradt márkatársával szemben, azonban ez a legkevésbé sem zavarja, hiszen tisztában volt azzal, hogy időbe fog telni, míg hozzászokik új környezetéhez, miután hosszú éveket töltött Brackley-ben.

Button azonban elmondta, hogy még sok munka vár rá, és csapatára, mert egyelőre nincsen teljesen megelégedve az MP4/25 egyensúlyával, ezért sem volt képes jobb teljesítményt nyújtani a hétvégén Bahreinben.

„Egyáltalán nem vagyok lehangolva, és továbbra is magabiztos vagyok. Lewis egy kivételes versenyző, de a mezőny nagy része is az” – mondta a brit pilóta visszatekintve a hétvégére.

„Nem hiszem, hogy azért volt gyorsabb az időmérőn, mert a csapat tudja, miként dolgozik, és mi kell neki. Az élcsapatoknál minden 100 százalékosan egyforma, és ez jó dolog.”

„Csupán arról van szó, hogy még csiszolni kell az egyensúlyon, hogy az autó jobban feküdjön a vezetési stílusomhoz. Leültem a mérnökeimmel, elmondtam a véleményem, meghallgattak, és már most javasoltak néhány dolgot, ami nagyon hasznosnak bizonyult.”

„Nem gondoltam az időmérő előtt, hogy Lewis a negyedik, én pedig csak a nyolcadik leszek, ennél jóval szorosabb küzdelemre számítottam. Lewis gyorsabb volt, jobb munkát végzett az időmérőn, szóval ezen a területen mindenképpen javítanom kell a közeljövőben. Egyáltalán nem voltam elégedett az autóval az időmérőn, amin változtatni kell.”

Button azonban úgy gondolja, hogy a versenyen már teljesen más volt a helyzet, ott sokkal jobb tempót tudott diktálni, és csak azért nem tudott előrébb kerülni, mert egyszerűen képtelenség volt előzni.

„Az autó versenytempójával meg voltam elégedve” – folytatta. „Az időmérő után az egész csapat csalódott volt. Nem csak a pozíciók miatt, sokkal inkább a nagy időkülönbségek zavartak minket, hiszen jócskán el voltunk maradva az első sorban végzőktől.”

Hirdetés

„Azonban úgy gondolom, hogy a verseny bebizonyította, hogy jobb autónk van, mint azt az időmérő eredményei alapján láttuk.”

“Tudjuk, hogy jelenleg az egykörös teljesítményünk az, ami miatt szenvedünk. Talán egy más pályán, jobbak leszünk” – tette hozzá Button, aki nagyon bízik abban, hogy eredményesebb lesz a jövő hétvégén Ausztráliában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!