Buttont aggasztja a riválisok sebessége - F1VILÁG.HU

Buttont aggasztja a riválisok sebessége

HIRDETÉS

Jenson Button bevallotta, hogy komolyan aggódik csapata riválisainak egyre jobb teljesítménye miatt, jóllehet meggyőződése, hogy hamarosan ők is magasabb sebességi fokozatba tudnak kapcsolni az újításokkal.


Jenson Button bevallotta, hogy komolyan aggódik csapata riválisainak egyre jobb teljesítménye miatt, jóllehet meggyőződése, hogy hamarosan ők is magasabb sebességi fokozatba tudnak kapcsolni az újításokkal.

„Igen, abszolút” – felelte a McLaren világbajnoka arra a kérdésre, hogy aggódik-e a riválisok teljesítménye és sebessége miatt.

„Már a szezon kezdete óta tisztán látjuk, hogy a Red Bullt kell megverni a sikerhez. Nyertem néhány futamot, ami Lewisról is elmondható, így azt mondhatjuk, hogy egyes versenyeken nekünk volt a legjobb autónk, illetve képesek voltunk mindent kihozni a helyzeteinkből.”

„Valencia viszont megmutatta, hogy ellenfeleink soha nem tétlenkednek. Több ellenfelünk is komoly újításokkal érkezett meg a spanyol futamra, és bár az eredmények nem mindig mutatták meg a fejlesztések valódi erejét, mi tisztában vagyunk a szándékaikkal.”

A világbajnoki címvédő azonban nincsen elkeseredve, ugyanis tisztában van azzal, hogy csapata nagyon keményen dolgozik az új fejlesztéseken, amik bevetésével még jobb teljesítmény, és eredmény elérésére lesznek majd képesek a jövőben.

„Az elmúlt futamnak helyet adó Silverstone-ban láthattuk, hogy nem olyan egyszerű egy új csomagot feltenni az autóra, ugyanis annak használata közben számos probléma előjöhet, szóval nagyon kemény munkát követel meg” – magyarázta Button.

„Éppen ezért úgy gondolom, hogy a következő néhány versenyen több élcsapat is finomítani fog saját fejlesztésein, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak tétlenül álljunk, és várjuk, hogy mikor történik meg a csoda.”

Bár a McLarennek már a pénteki edzéseket követően le kellett szerelnie autóiról a Red Bull-féle kipufogórendszert és diffúzort is tartalmazó új csomagot hazai versenyén, Button biztos abban, hogy csapata mindennel elkészül a jövő hétvégi Német Nagydíjra.

„Nagyon bízunk abban, hogy be tudjuk vetni az új diffúzort pénteken Hockenheimben. Sokat tanultunk róla a tesztnapunkon Silverstone-ban, és remélem, hogy lehetőségünk lesz még hatékonyabb működésre bírni a Német Nagydíjon” – tette hozzá a bajnoki címvédő.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!