Verstappen vs. Ocon

Buttont szabálytalan volt, de nem büntették meg

Nem kapott büntetést az állítható hátsó szárny szabálytalan használatáért a McLaren versenyzője, Jenson Button.


Nem kapott büntetést az állítható hátsó szárny szabálytalan használatáért a McLaren versenyzője, Jenson Button.

Az angol pilóta az Olasz Nagydíj első szabadedzésén a megengedett zónákon kívül használta a DRS-rendszert – autójának hátsó szárnya az Ascari sikán után, egészen a Parabolica kanyarig nyitva maradt.

Az esetet követően a versenybírók természetesen beidézték Buttont, ám a McLaren magyarázattal szolgált, a csapat ugyanis megállapította, hogy a hátsó szárnnyal kapcsolatos probléma miatt maradt nyitva a terelőlap.

A versenybírók elfogadták a csapat indoklását, így nem helyeztek kilátásba semmiféle büntetést.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek