Buttont továbbra is aggasztja a bokszbejárat - F1VILÁG.HU

Buttont továbbra is aggasztja a bokszbejárat

HIRDETÉS

A McLaren-Mercedes regnáló világbajnoka, Jenson Button nemrégiben úgy nyilatkozott, valójában nagyon aggódik a koreai pálya bokszbejárata miatt, az ugyanis véleménye szerint rendkívül veszélyessé válhat majd a vasárnapi verseny során.


A McLaren-Mercedes regnáló világbajnoka, Jenson Button nemrégiben úgy nyilatkozott, valójában nagyon aggódik a koreai pálya bokszbejárata miatt, az ugyanis véleménye szerint rendkívül veszélyessé válhat majd a vasárnapi verseny során.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting a versenyzőkkel közösen úgy döntött, átépíti a 16-os, valamint 18-as kanyarok rázóköveit a nagyobb biztonság érdekében.

Button elmondta, nagyon kedveli az új versenyhelyszínt, ám a bokszbejárat aggodalomra ad okot.

„Azt gondolom, jó a pálya vonalvezetése. Fantasztikus munkát végeztek itt” – mondta a regnáló világbajnok.

„Csupán a bokszbejárat miatt aggódom, ami véleményem szerint egy kicsit veszélyes. Még nem voltam autó mögött úgy, hogy az kiment volna a bokszba, de ez egy olyan kanyar, ahol maximális sebességgel hajtunk – közel 250 km/h-val -, ha pedig valaki bemegy a bokszba, elég rendesen el kell vennie a gázból. Ez egy kicsit ijesztő!”

„Elég szörnyű helyzet lehet, mert mit tehet az ember? Nem maradhatsz kint egy újabb körre. Kemény dolog és nem igazán tudom, mit lehetne tenni, de beszélni fogunk róla és remélhetőleg megoldjuk a problémát.”

A Motorsport-Magazin.com értesülései szerint egyébként a sportot irányító testület nemrégiben eltávolította a fehér vonalat a bokszbejáratnál, így a versenyzők a holnap délelőtti edzéstől kezdődően komolyabb gázelvétel nélkül hajthatnak majd be a bokszba. Azonban hogy ezzel megoldódott-e a biztonsági kérdés, az csak a szombati napon derülhet majd ki legkorábban.

Button mindazonáltal elmondta, elégedett a pénteki edzésnap eseményeivel, noha a délutáni tréningen kisebb pihenőre kényszerült, autója ugyanis váratlanul túlmelegedett a gyakorlás során.

„Az autónk teljesítménye elég jó itt, és élvezem a pályát – igazán élvezetes vezetni rajta és nagyon ritmusos. Viszont kezdetben elég trükkös volt, mert csúszott. Viszont szerintem elég gyorsan sikerült felgumizni. Már csak a por sok egy kicsit” – mondta Button.

Hirdetés

„Veszítettem egy kis időt a délutáni tréningen, ami miatt csalódott vagyok, mert nem tudtam körözni nagy üzemanyag-terhelés mellett. Az autó túlmelegedett – szóval kiugrottam a bokszban, mert elkezdett füstölni, s időbe került, amíg megoldottuk a gondot. Ettől eltekintve jó napunk volt.”

„Erősek vagyunk az első szektorban, amire azt hiszem, a legtöbben számítottak, viszont a többi szakaszon is jók vagyunk, ami nagyon biztató számunkra. Nagyon várom már a hétvége további részét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!