Cáfol a Ferrari, nem lesznek további átszervezések!

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
A szakember hozzátette, Binotto kinevezése sem házon belüli konfliktusok miatt történt.

A Ferrari elnöke, John Elkann cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint Maurizio Arrivabene menesztése után további átszervezések várhatóak a maranellói csapatnál.

A Ferrari nemrég jelentette be, nem hosszabbította meg a csapatfőnök, Arrivabene szerződését, kinek helyét azonnali hatállyal az eddig technikai igazgatóként tevékenykedő Mattia Binotto vette át.

Ezt követően a sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint további átalakítások várhatóan csapaton belül – felmerült például, hogy a korábbi csapatfőnök, a jelenleg a Lamborghini ügyvezetőjeként tevékenykedő Stefano Domenicali is visszatérhet Maranellóba.

A Gazzetta dello Sport című olasz lapnak nyilatkozva azonban csütörtökön a Ferrari elnöke, John Elkann leszögezte, nem terveznek további átszervezéseket.

A szakember hozzátette, Binotto kinevezése sem házon belüli konfliktusok miatt történt.

„Meglepődve olvastam nekem tulajdonított szavakat és véleményeket a Ferrarival kapcsolatban, habár ezeket soha nem mondtam, és nem is tükrözik a gondolataimat” – mondta Elkann.

„Úgy érzem, kötelességem tisztázni néhány dolgot az olvasók érdekében, hogy elhangozzék az igazság. Mattina Binotto kinevezése a Ferrari csapatfőnökévé nem jelképez egyfajta „fordulatot” a menedzsmentben, és nem is csapaton belüli nézeteltérések miatt következett be.”

„Épp ellenkezőleg, a vállalat Maurizio Arrivabenével együttműködve hozta meg a döntést, aki az elmúlt négy évben fáradhatatlanul dolgozott pozíciójában, hogy a Scuderia visszatérhessen arra a szintre, amit megérdemel.”

„Mattia munkája, ami már el is kezdődött a következő szezonra, azon alapokon nyugszik, amit az elmúlt években sikerült lefektetni. Ez pedig folytonosságot jelent, nem pedig törést a múlthoz képest.”

Elkann hozzátette, továbbra is megbízik Louis Camilleri ügyvezető munkájában.

„Visszautasítok mindenféle pletykát vagy elképzelést, mely azt sugallja, hogy visszanyúlunk a múltba, és további változtatásokat végzünk a csapat struktúrájában” – mondta az elnök a Domenicali visszatérésével kapcsolatos szóbeszédre reagálva.

„Az én felelősségem a stabilitás és a koncentráció biztosítása a Ferrari számára, és ugyanez a feladata Louis Camilleri ügyvezetőnek is. Közösen, a Ferrarinál dolgozó hölgyek és urak hozzájárulásával el fogjuk érni azokat a célokat, melyeket pár hónapja nyilvánosan közöltünk is Maranellóból.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek