Carey: A Forma-1 érdekében kellenek a változások

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,08.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Chase Carey (Formula One Group). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

A Forma-1 elnöke, Chase Carey a minap egy interjúban elárulta, bár számos kritikát kaptak az elmúlt időszakban az idei évre bevezetett változtatások miatt, úgy érzi, szükség van a megújulásra, ha sikeresek akarnak lenni a jövőben.

A száguldó cirkuszt sok kritika érte az elmúlt időszakban, a legfőbb beszédtémát pedig a Halo idei bevezetése, a rajtrácslányok kitiltása, valamint a versenyek kezdési időpontjának megváltoztatása jelentette.

Míg a fejvédő bevezetése, illetve az időpontmódosítások megosztják a közvéleményt, az F1VILÁG olvasóinak többsége egyöntetűen úgy véli, a grid girlök száműzése hibás lépés a Forma-1 részéről.

Chase Carey, a Liberty Media vezetője azonban állítja, nem hagyják figyelmen kívül a rajongók véleményét.

„A rajongók hihetetlenül fontosak számunkra” – mondta az üzletember a Sport Bildnek nyilatkozva. „Akárcsak Európa – beleértve Németországot is –, hiszen az a bázis számunkra.”

„A mottónk tehát ez: ugyanaz a játék, eltérő megközelítés! Olyan terméket szeretnénk létrehozni, melybe beletartozik minden, mellyel a rajongók felnőnek – de az idő nem áll meg. Ha nem engeded a változást, nem fejlődhetsz.”

„Bernie Ecclestone maga mondta 2016-ban, hogy nem venne jegyet egy F1-es versenyre. Volt egyfajta negatív spirál, és ezt meg kell állítanunk.”

Fotó: Red Bull

Carey úgy véli, rengeteg pozitívuma van a mai Forma-1-nek – beleértve a mezőny legkiválóbb versenyzőit.

„Lewis Hamilton egy nagyon különleges személyiség. A hollandok fele pedig azért jön ki a versenyekre, hogy megnézze Max Verstappent. És ott van a Ferrari, mely a legfényesebben ragyog a sportban. Ha Vettellel – Schumacher után a következő némettel – bajnokok lesznek, az egy újabb nagyszerű történet lesz.”

A szakember reméli, 2018-ban „nagyobb versengés és több dráma” lesz majd a Forma-1-es világbajnokság során.

„Tavaly túlságosan is Sebastian Vettel és Lewis Hamilton párharcáról szólt a szezon. Azt kívánom, bárcsak néha egy esélytelen nyerne a favoritok helyett. Tud-e Fernando Alonso újra győzni? Képes lesz-e a McLaren támadni a Renault-val? Több szerencséje lesz-e Verstappennek, mint a 2017-es év első felében? Ezek mind remek forgatókönyvek lennének.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!