Carey: A Forma-1 érdekében kellenek a változások

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

A Forma-1 elnöke, Chase Carey a minap egy interjúban elárulta, bár számos kritikát kaptak az elmúlt időszakban az idei évre bevezetett változtatások miatt, úgy érzi, szükség van a megújulásra, ha sikeresek akarnak lenni a jövőben.

A száguldó cirkuszt sok kritika érte az elmúlt időszakban, a legfőbb beszédtémát pedig a Halo idei bevezetése, a rajtrácslányok kitiltása, valamint a versenyek kezdési időpontjának megváltoztatása jelentette.

Míg a fejvédő bevezetése, illetve az időpontmódosítások megosztják a közvéleményt, az F1VILÁG olvasóinak többsége egyöntetűen úgy véli, a grid girlök száműzése hibás lépés a Forma-1 részéről.

Chase Carey, a Liberty Media vezetője azonban állítja, nem hagyják figyelmen kívül a rajongók véleményét.

„A rajongók hihetetlenül fontosak számunkra” – mondta az üzletember a Sport Bildnek nyilatkozva. „Akárcsak Európa – beleértve Németországot is –, hiszen az a bázis számunkra.”

„A mottónk tehát ez: ugyanaz a játék, eltérő megközelítés! Olyan terméket szeretnénk létrehozni, melybe beletartozik minden, mellyel a rajongók felnőnek – de az idő nem áll meg. Ha nem engeded a változást, nem fejlődhetsz.”

„Bernie Ecclestone maga mondta 2016-ban, hogy nem venne jegyet egy F1-es versenyre. Volt egyfajta negatív spirál, és ezt meg kell állítanunk.”

Fotó: Red Bull

Carey úgy véli, rengeteg pozitívuma van a mai Forma-1-nek – beleértve a mezőny legkiválóbb versenyzőit.

„Lewis Hamilton egy nagyon különleges személyiség. A hollandok fele pedig azért jön ki a versenyekre, hogy megnézze Max Verstappent. És ott van a Ferrari, mely a legfényesebben ragyog a sportban. Ha Vettellel – Schumacher után a következő némettel – bajnokok lesznek, az egy újabb nagyszerű történet lesz.”

A szakember reméli, 2018-ban „nagyobb versengés és több dráma” lesz majd a Forma-1-es világbajnokság során.

„Tavaly túlságosan is Sebastian Vettel és Lewis Hamilton párharcáról szólt a szezon. Azt kívánom, bárcsak néha egy esélytelen nyerne a favoritok helyett. Tud-e Fernando Alonso újra győzni? Képes lesz-e a McLaren támadni a Renault-val? Több szerencséje lesz-e Verstappennek, mint a 2017-es év első felében? Ezek mind remek forgatókönyvek lennének.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Ekkor rajtol az F1-es Kínai Nagydíj

A Mercedes versenyzői rajtolhatnak az élről a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenyén, a Kínai Nagydíjon. Mutatjuk, mikor lesz érdemes a TV elé ülni!

Ekkor lesz az F1-es időmérő Sanghajban

Szoros küzdelmet ígérnek szombatra a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki eredményei: a nyitónapon Valtteri Bottas mindössze 2 századdal volt gyorsabb a ferraris Sebastian Vettelnél, és úgy tűnik, az élen zajló küzdelmekbe a Red Bull is beleszólhat.

Friss hírek