Caterham: A pontszerzés az elsődleges cél - F1VILÁG.HU

Caterham: A pontszerzés az elsődleges cél

HIRDETÉS

Optimistán nyilatkozott a Caterham 2012-es esélyeit illetően a gárda csapatfőnöke, Tony Fernandes.


Optimistán nyilatkozott a Caterham 2012-es esélyeit illetően a gárda csapatfőnöke, Tony Fernandes.

Mint ismert, a kiscsapat hivatalosan csütörtökön rántotta le a leplet idei versenygépéről, melytől azt várja, képes lesz harcba szállni a középmezőny alakulataival.

A nemzetközi sajtóban csak kacsacsőrű emlősként becézett autó külseje megosztja a közvéleményt, ám Tony Fernandes csapatfőnök szerint az elsődleges szempont, hogy az új konstrukció gyors legyen.

„Én személy szerint imádom ezt az autót, és nagyon hízelgő, hogy az emberek ennyit beszélnek róla, illetve a csapatunkról. A legfőbb szempont viszont az, hogy az autó gyors legyen” – fogalmazott Fernandes.

„Amíg gyorsabb a tavalyinál, nem számít, hogy néz ki, és meggyőződésem, hogyha az összes autó bemutatásra kerül, akkor ki fog derülni, hogy ugyanaz a közös szál fut rajtuk végig. Valójában én azt gondolom, hogy gyönyörű az autónk. Más, ez tény, de ez nem jelenti azt, hogy csúnya. Sőt, szerintem a mássága teszi gyönyörűvé, de lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok.”

A csapat idén is a Renault motorját használja majd, de a Red Bull váltóműve mellett 2012-ben már KERS-is kerül az autókba. A Caterham sokat vár a hibrid rendszertől, főképp amiatt, mert Fernandes szerint az elmúlt év végén a KERS hiánya miatt nem tudták megszorongatni az olyan csapatokat, mint amilyen a Williams, vagy a Toro Rosso.

„Idén szeretném, ha pontokat szereznénk. Ennek meg kell történnie. Az elmúlt idény vége felé nagyon közel voltunk a középmezőny csapataihoz, a KERS hiánya miatt viszont limitáltak voltak a lehetőségeink.”

„Idén viszont úgy gondolom, hogy veszélyt jelentünk majd számos középmezőnybeli csapatra, hiszen megfelelő szakemberek vesznek körül bennünket, megfelelő létesítmények állnak rendelkezésünkre, hiszen ott a szélcsatorna és a gyár, ráadásul idén már KERS is lesz autóinkban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!