Caterham: Reálisan kell látnunk saját esélyeinket

A Caterham istálló csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elárulta, eljött az ideje annak, hogy az istállónál végre reálisan lássák saját esélyeiket, és ne tegyenek olyan ígéreteket, melyeket nem tudnak megtartani.


A Caterham istálló csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elárulta, eljött az ideje annak, hogy az istállónál végre reálisan lássák saját esélyeiket, és ne tegyenek olyan ígéreteket, melyeket nem tudnak megtartani.

A kiscsapat 2010-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, ám az elmúlt évekbeli eredmények nem feleltek meg az alakulat várakozásainak – noha a csapat minden egyes szezon előtt fogadkozott.

Cyril Abiteboul tavaly szeptemberben vette át az istálló csapatfőnöki feladatait, elmondása szerint pedig itt az ideje annak, hogy ne kergessenek hiú ábrándokat.

A szakember szerint korábbi versenyzőiket, Heikki Kovalainent és Vitaly Petrovot is cserbenhagyták.

„Jó volt a kapcsolatunk korábbi versenyzőinkkel, de azt hiszem, bizonyos értelemben cserbenhagytuk őket” – mondta Abiteboul az Autosportnak.

„Csalódást okoztunk nekik, mint ahogy csalódást okoztunk a közvéleménynek, a rajongóknak, Twitter-követőinknek is, mert ígértünk dolgokat, elmondtuk, hol szeretnénk lenni, de talán nem pontosan olyan dolgok voltak ezek, melyek reálisak lettek volna.”

„Nem fogunk olyat ígérni, hogy a középmezőny közepében harcolunk majd az idei év első versenyén. Ez olyasvalami, ami teljesen nyilvánvaló.”

A csapatfőnök hozzátette, idén minden tőlük telhetőt meg kell tenniük azért, hogy kihasználják lehetőségeiket, és bár a pontszerzés saját erejükből 2013-ban még nem lesz lehetséges, tűzközelbe kerülhetnek.

„Szeretném, ha tökéletesen megértenénk mindazt, ami a pályán történik, ami komoly változás a tavalyi év után. Emellett szeretném, ha minden kínálkozó lehetőséget megragadnánk, akár a pontszerzés lehetőségét is, ez ugyanis a szezon egy pontján – persze még nem az első versenyen – megtörténhet.”

„Képesek lehetünk arra, hogy felzárkózzunk a középmezőnybe, ha pedig elég aktivitás zajlik a pályán, szerezhetünk egy pontot. Hogy saját erőből pontot szerezzünk, az idén még nem lehetséges, de ha valami furcsaság történik, akkor nem lehet kizárni ezt sem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!