Chandhok a Lotus egyik ülésére pályázik - F1VILÁG.HU

Chandhok a Lotus egyik ülésére pályázik

HIRDETÉS

A Team Lotus tesztpilótája, Karun Chandhok szerint fantasztikus volna, ha rajthoz állhatna hazája első forma-1-es versenyén, az októberi Indiai Nagydíjon.


A Team Lotus tesztpilótája, Karun Chandhok szerint fantasztikus volna, ha rajthoz állhatna hazája első forma-1-es versenyén, az októberi Indiai Nagydíjon.

A csapatot irányító Tony Fernandes nemrégiben úgy fogalmazott, szeretné, ha az indiai pilóta átvehetné a volánt Jarno Trullitól Delhiben.

„Ezt nyilvánvalóan nagyon jó hallani” – mondta a 27 éves versenyző a CNN-nek.

„Természetesen ő az az ember, aki ezt elintézheti. Most már csak várnom kell, aztán majd kiderül, hogy dönt.”

Karun édesapja, Vicky Chandhok egyébiránt az indiai motorsportklubok szervezetének elnöke.

„Nagyon is közel áll hozzám az indiai versenypálya” – folytatta a Team Lotus tesztpilótája, aki a Nürburgringen egy versenyhétvége erejéig már beülhetett Jarno Trulli versenyautójába.

„Minden hónapban meglátogatom a helyszínt. Ha megkapnám a lehetőséget a versenyzésre, akkor minden tökéletes lenne.”

Chandhok ezzel együtt elismerte, az, hogy folyamatosan Trulli ülésére pályázik, nyilvánvalóan kelthet némi feszültséget csapaton belül.

„Ez kétségtelenül nem ideális. Én magas is tapasztaltam ezt tavaly a HRT-nél, amikor az ülésemet Sakon Yamamotónak adták a szezon második felében. Kemény dolog.”

Hirdetés

„Amikor beültettek az autóba Németországban… az elég nehéz helyzet volt. Könnyen kínossá válhat a dolog. De azt kell mondjam, Jarno fantasztikus volt. Felajánlotta, hogy tanácsokat ad és támogat egész hétvégén. Le a kalappal előtte, igazi úriember volt!”

Trulli szerződését egyébként a napokban hosszabbította meg a Lotus csapata, így az olasz jövőre is biztosan a maláj istállónál versenyezhet majd. A csapatot irányító Tony Fernandes mindeközben úgy nyilatkozott, Heikki Kovalainen az elsőszámú versenyző csapaton belül, Chandhok azonban mégis reménykedik.

„Le kell ülnünk és rendeznünk kell a dolgainkat Tony-val, meg kell beszélnünk, hol is tartunk, és mi lesz a jövőben. Szeretnék vele és a Lotusszal maradni, és versenyezni náluk a jövőben. Ez a célom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!