Costa nagy izgalommal készül a Ferrari elleni harcra

December elején áll munkába új csapatánál, a Mercedesnél a Ferrari korábbi technikai igazgatója, Aldo Costa.


December elején áll munkába új csapatánál, a Mercedesnél a Ferrari korábbi technikai igazgatója, Aldo Costa.

Az olasz érkezése része a brackley-i gárda strukturális átszervezésének, így nem csak ő, de több neves szakembert is leszerződtetett az alakulat a közelmúltban – beleértve Geoff Willist és Bob Bellt is.

Aldo Costa az olasz sajtónak elárulta, izgatottan várja az előtte álló kihívásokat, és mindent megtesz azért, hogy segítse a Mercedes előmenetelét a Forma-1-ben.

„Nagyon lelkes vagyok. A Mercedes keményen dolgozik a sikerekért, és ez a hozzáállás megegyezik az én törekvéseimmel és karakteremmel is” – fogalmazott a szakember a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva.

„Ahogy véget ért tevékenykedésem a Ferrarinál július elején, azonnal beszéltem Rosszal [Brawn] és Bob Bellel. Csak néhány szó Rosszal elég volt ahhoz, hogy egy hullámhosszra kerüljünk – akárcsak annak idején.”

„A Ferrari után néhány hétig nem akartam semmivel sem foglalkozni, csak el akartam intézni a személyes dolgaimat. Igen, elgondolkoztam azon, hogy esetleg valami mást csinálok, ami nem köthető az autóversenyhez. De utána lehetőség adódott arra, hogy egy olyan nagy csapattal, mint a Mercedes visszatérjek a Forma-1-be.”

„Én leszek a csapat műszaki igazgatója, azt a csapatot vezethetem, mely az autó tervezéséért és fejlesztéséért felelős. Emellett fiatal szakembereket is figyelemmel kísérek majd. Ez egy kizárólagos tervezési munka, nem fogok a versenyhelyszínekre utazni. Egy kicsit olyan, mint amilyen munkát korábban végeztem a Ferrarinál, még a technikai igazgatói kinevezés előtt.”

Costa hozzátette, izgatottan várja már, hogy ismét együtt dolgozzon a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel.

„Még nem beszéltem Schumacherrel, de hamarosan meg fogom tenni. Senki nem ért olyan jól egy autót, és annak fejlesztéseit, mint ő. Az ő szakértelme alapvető fontossággal bír majd, és versenyzőként is őszintén hiszek benne.”

A szakember hozzátette, noha távozása után a Ferrari részéről többször kritikus hangot ütöttek meg vele kapcsolatban, ő továbbra is szép emlékeket őriz Maranellóból.

„Nem értek egyet az ellenem felhozott vádakkal, ám mindettől függetlenül nagyszerű emlékeket őrzök a Ferrarinál eltöltött időszakról, és valamennyi ott dolgozó szakemberről – elvégre nyolc konstruktőri és hat egyéni világbajnoki címet sikerült bezsebelnünk.”

„Egy hosszú időszak után Schumacher első diadala igazán üdítőleg hatott, mint ahogy Kimi [Räikkönen] bajnoki elsősége is az volt. A legnagyobb bánatom, hogy 2008-ban Interlagosban a leintés után elveszítettük a bajnoki címet Felipével [Massa]. Nagyon megérdemelte volna.”

„Ilyen dolgok megtörténnek a sportban és az életben. Én viszont nagy lelkesedéssel térek vissza. Izgalommal tölt el a gondolat, hogy a Ferrari ellen harcolhatok majd, ám ennek ellenére ők továbbra is a barátaim lesznek, nem pedig az ellenségeim.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!