Costa: Wehrlein jó választás a Mercedes számára

A Mercedes főmérnöke, Aldo Costa szerint Pascal Wehrlein ideális választás lenne a német istálló számára 2017-re.


A Mercedes főmérnöke, Aldo Costa szerint Pascal Wehrlein ideális választás lenne a német istálló számára 2017-re.

A Forma-1-ben 2016-ban debütáló Wehrlein a hírek szerint kiváló esélyekkel pályázik arra, hogy jövőre már a világbajnok Mercedes csapatánál versenyezzen Nico Rosberg utódjaként.

Bár végleges döntés még nem született, Aldo Costa szerint Wehrlein jó választás lehet a Mercedes számára, noha elismeri, Toto Wolffra, a német istálló motorsport-főnökére nehéz döntés vár.

„Nagyon sokat fektettünk a fiatalokba azért, hogy egy napon leváltsák majd Lewist és Nicót” – mondta a szakember. „A lehetőség nyilván egy kicsit korán érkezett, de hisszük, hogy rengeteg potenciál van fiataljainkban.”

„Pascalnak egy kicsit több tapasztalata van, sokat dolgozott a Pirellivel a jövő évi gumik fejlesztésén, és ő lehet az egyik legjobb választás.”

A szakember mindazonáltal kifejtette, természetesen más lehetőségei is vannak a Mercedesnek.

„Elsőként nyilván ott van a juniorprogram, a többiek helyzete pedig a jelenleg érvényben lévő szerződésektől függ. Mindent le kell tennünk egy asztalra, és meg kell hoznunk egy nagyon nehéz döntést az év ezen szakaszában.”

Toto Wolffa Sky-nak adott interjújában nemrég attól sem zárkózott el, hogy elcsábítsák a McLarentől Fernando Alonsót – a wokingi gárda új főnöke, Zak Brown a napokban azt mondta, eszük ágában sincs elengedni a spanyolt.

„Sajnos az a rossz hírem van a Mercedes számára, hogy Fernando nem elérhető” – mondta a szakember.

A Mercedes kapcsán felmerült egyébként Valtteri Bottas, Sergio Pérez és Nico Hülkenberg neve is.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!